Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valdība atbalsta 2,1 miljona latu piešķiršanu zinātnes projektiem

Valdība šodien atbalstīja 2,1 miljona latu piešķiršanu zinātnes projektu īstenošanai. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) norādīja, ka pamazām būtu jādomā par lielāka finansējuma piešķiršanu zinātnei. "Atsevišķi ir jāvērtē, kā varam palīdzēt ar zinātniskās darbības nodrošinājumu," teica valdības vadītājs.

Šodien valdībā izskatītajā vēstulē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai norādīts, ka panākta vienošanās par papildu atbalstu darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" papildinājuma apakšaktivitātes "Zinātnes infrastruktūras attīstība" pirmās kārtas projektu īstenošanai.

Izglītības un zinātnes ministrija sagatavos grozījumus Ministru kabineta noteikumos, paredzot valsts budžeta līdzfinansējuma nodrošināšanu 5,25% apmērā no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām, tādējādi nodrošinot nepieciešamo finansējumu 2,1 miljona latu apmērā Eiropas Savienības struktūrfondu projektu īstenošanai.

Lai rastu risinājumu attiecībā uz komunālo izdevumu sadārdzināšanos zinātnes institūcijās un pētniecības centros, Izglītības un zinātnes ministrija izskatīs iespēju pārdalīt 1,5 miljonu latu finansējumu starp ministrijas valsts budžeta programmām esošā budžeta robežās, teikts vēstulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas