Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Valdība pagarinājusi apsardzi Vīķei-Freibergai

Valsts arī turpmāk turpinās nodrošināt apsardzi eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, valdības sēdes slēgtajā daļā nolēmis Ministru kabinets, lai gan likums Par valsts prezidenta darbības nodrošināšanu noteic, ka apsardze eksprezidentam obligāti pienākas tikai pirmos četrus gadus pēc amata atstāšanas, ziņo portāls pietiek.

com.Aizsardzības ministrijas un drošības dienestu iesniegtajiem dokumentiem noteikts statuss "dienesta vajadzībām", un valdības sēžu slēgtajās daļās izskatāmos jautājumus ministri oficiāli nekomentē, tādēļ nav zināma argumentācija, ar kādu V.Vīķei-Freibergai nolemts saglabāt apsardzi. Tomēr pēc informācijas, ko portālam pietiek.com neoficiāli pauduši ar valdību saistīti avoti, noteicoša loma bijusi gan pašas eksprezidentes vēlmei paturēt apsardzi, gan tam, ka drošības iestādes piekritušas tās nepieciešamībai. Vai ir veikts V.Vīķes-Freibergas apdraudējuma izvērtējums un cik reāls tas ir, nav zināms. Pēc likumā noteiktā izriet, ka valdībai, izlemjot šo jautājumu, mutiski vai rakstveidā jāuzklausa eksprezidenta apsvērumi, norāda pietiek.com.Pati eksprezidente V.Vīķe-Freiberga portālam ar savas sekretāres starpniecību noliedza, ka viņai būtu bijusi kāda izšķiroša loma, izlemjot jautājumu par apsardzes saglabāšanu.Valsts nodrošināta apsardze pat 12 gadus pēc amata atstāšanas ir arī eksprezidentam Guntim Ulmanim. Portāls ziņo, ka izmantot likumā doto iespēju uz apsardzi ir izlēmis arī Valdis Zatlers, kuram 7.jūlijā ir pēdējā diena Valsts prezidenta amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas