Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Valsts prezidents svinīgi pieņems 146 personas, ievadot 20 gadu tālu notikumu atceri

Uz svinīgo pieņemšanu pieņemšanu par godu Augstākās padomes vēlēšanu 20.gadadienai 18.martā Valsts prezidents aicinājis 146 personas  -  bijušos Augstākās padomes deputātus, kas balsoja par Neatkarības deklarāciju, un tos PSRS Tautas deputātus, kuri atbalstīja Latvijas neatkarības atjaunošanu, kā arī LR Neatkarības atjaunošanas 20.gadadienas svinību Goda komitejas locekļus, no kuriem liela daļa ir kādreizējie Latvijas Tautas frontes aktīvisti.

«Pasākuma mērķis ir godināt divdesmito Augstākās padomes vēlēšanu gadadienu kopā ar tiem cilvēkiem, kas ir likuši stūrakmeni Latvijas valstiskajai atjaunošanai. Pasākuma laikā svinīgo uzrunu teiks Valsts prezidents,» norādīja Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa. Pasākuma izmaksas, kurās ietilps maksa par apskaņošanu un  nelielām uzkodām un dzērieniem, būs zināmas pēc pasākuma nākamnedēļ.

I.Rassa atzina, ka Rīgas pils svinīgās zāles ir katastrofālā stāvoklī jau vairākus gadus un vienīgā reprezentācijas telpa, kas tiek un ir izmantojama šādiem pasākumiem, ir Ģerboņu zāle. Tajā arī notiks pasākums.

Viens no pasākumā ielūgtajiem viesiem, bijušais Augstākās padomes Latvijas Tautas frontes frakcijas priekšsēdētājs Jānis Dinevičs (LSDSP) atzina, ka šis pasākums būs zināms 4.maija svinību ievadījums.

«Šobrīd Augstākās padomes lēmumu nozīme tiek mākslīgi piezemēta, jo dzīves līmenis nav tāds, kāds pirms 20 gadiem bija cerēts. Taču 4.maija nozīme ir līdzīga 1918.gada 18.novembra nozīmei. Toreiz nelielai mērķtiecīgu cilvēku grupai izdevās iedegt sabiedrībā ideju par neatkarīgu valsti. Savukārt pirms 20 gadiem neatkarības atjaunošana bija noslēgums procesam, kurā piedalījās 250 tūkstoši cilvēku, un viņi deleģēja deputātus atjaunot neatkarību, kas arī tika izdarīts,» uzsvēra J.Dinevičs. Viņš arī norādīja, ka Valsts prezidentam Valdim Zatleram ir lieli nopelni, ka šī gadadiena tiks pienācīgi atzīmēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas