Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

VIDEO: Ar īpašu kampaņu aicinās piedalīties EP vēlēšanās

Otrdien, 10.septembrī, oficiāli sākusies gatavošanās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, ar īpašu kampaņu aicinot tajās piedalīties, portālu Diena.lv informēja EP Informācijas biroja preses sekretāre Marta Rībele.

Gatavošanās EP vēlēšanām sākusies ar īpašu informācijas un izpratnes veicināšanas kampaņu, kas turpināsies līdz pat brīdim, kad jaunievēlētais parlaments izraudzīs nākamo Eiropas Komisijas priekšsēdētāju.

Kampaņas vizuālā identitāte ar saukli "Nāc. Runā. Panāc." uzsver to, ka Eiropas Savienības iedzīvotāji var izmantot savas tiesības balsot, lai ietekmētu Eiropas nākotni.

Latvijā EP vēlēšanas plānotas 2014. gada 24. maijā.

EP Informācijas birojs norāda, ka pašlaik lielāko daļu tiesību aktu pieņem tieši ES līmenī, tādējādi Eiropas Parlamenta ietekme ir pielīdzināma dalībvalstu parlamentu ietekmei uz iedzīvotāju dzīvi. Kampaņas mērķis ir skaidrot vēlētājiem, ko tieši izlemj "Brisele" (vai Strasbūra), un kā viņi šos lēmumus var ietekmēt.

Kampaņai būs četri posmi. Pirmais aizsākts šodien, iepazīstinot ar kampaņas vadmotīvu "Nāc. Runā. Panāc.".Šī posma mērķis ir skaidrot EP pilnvaras un tā ietekmi uz Eiropas Savienības iedzīvotāju dzīvi. Otrajā posmā, kas sāksies oktobrī un noslēgsies 2014. gada februārī, padziļināti skaidros parlamenta darbību piecās tematiskajās jomās — ekonomika, nodarbinātība, dzīves līmeņa uzlabošana, finanses un ES nozīme pasaulē. Otrā posma laikā plānots īstenot virkni interaktīvu pasākumu Eiropas pilsētās.

Trešais posms - priekšvēlēšanu kampaņa - sāksies februārī. Tās laikā kampaņas vizuālajiem materiāliem pievienos arī vēlēšanu datumu, aicinot iedzīvotājus doties pie vēlēšanu urnām.

Pēc vēlēšanām sāksies kampaņas noslēguma posms, kura laikā tiks stāstīts par jaunievēlēto Eiropas Parlamentu, nākamā Eiropas Komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanu un jauno komisāru inaugurāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas