Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

VIDEO: LTV lūdz policiju izvērtēt pensionāres iepļaukāšanu un apspļaudīšanu leģionāru dienā

Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests vērsies policijā par gadījumu, kad trešdien, Leģionāru atceres dienā, kāda jauniete, konfliktējot pie Brīvības pieminekļa, iepļaukāja večiņu un tai uzspļāva, ceturtdienas vakarā ziņoja LTV.

LTV videomateriālā redzams, kā pie Brīvības pieminekļa, kad vēl leģionāru gājiens nebija pietuvojies piemineklim, starp kādu sirmgalvi un saulesbrillēs esošu jaunu sievieti izcēlās ideoloģisks strīds.

Sirmgalve uzbļāva, lai krievu maita vācoties uz Krieviju. Uz to jauniete atbildēja ar sitienu sirmgalvei pa seju. Kāds blakus stāvošs vīrietis ar noskūtiem matiem jaunieti atturēja.

"Viņa man teica: maita krieva. Es maita krieva. Es esmu latviete, es te dzimusi," skaļi sauca jauniete. To pateikusi, jaunā sieviete večiņai uzspļāva uz apģērba.

Pazīstamais advokāts Saulvedis Vārpiņš LTV komentēja, ka esot ārkārtīgi sāpīgi apzināties, ka jādzīvo sabiedrībā, kur neciena vecus cilvēkus un drīz vien necienīšot arī bērnus. Advokāts domā, ka notikušais juridiski esot vairāk nekā tikai administratīvais pārkāpums.

"Tas vairāk izskatās pēc krimināla pārkāpuma, bet konkrētie apstākļi ir jāvērtē," sacīja advokāts un norādīja, ka pretējā gadījumā sabiedrībā varot rasties visatļautības sajūta.

Iesniegums ar uzfilmēto video tiks nodots likumsargiem.

Jau ziņots, ka bez nopietniem incidentiem trešdien beidzās leģionāru piemiņas gājiens no Doma baznīcas līdz Brīvības piemineklim, kur gājiena dalībniekus sagaidīja tā pretinieki. Neviens netika aizturēts. Pēc policijas aplēsēm, gājienā piedalījās 2500 līdz 3000 cilvēku, savukārt gājiena pretinieku vidū bija vairāki desmiti cilvēku.

Ziņots arī, ka Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve aizliedza visus sešus pieteiktos 16.marta pasākumus, taču tiesa apmierināja Daugavas vanagu Latvijā, biedrību Pilsoņu un nepilsoņu savienības un Latvijas Antifašistiskā komitejas sūdzības, tāpēc viņu iecerētie pasākumi varēja notikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas