Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vienojas atteikties no "Vēstneša" drukātās versijas, samazinās maksu par sludinājumiem

Koalīcija pirmdien vienojusies virzīt skatīšanai valdībā koncepciju, kas paredz atteikties no oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukātās versijas, turpmāk visus normatīvos aktus un oficiālos paziņojumus publicējot vienotā interneta vietnē.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne apstiprināja, ka par valsts oficiālo elektronisko publikāciju pieejamības veicināšanas koncepcijas virzību Sadarbības padomes sēdē lemts bez īpašām debatēm.

Līdz ar to jautājums tiks iekļauts jau valdības sēdes darba kārtībā otrdien.

Krapāne arī norādīja, ka koalīcijas partneri, vērtējot atsevišķas koncepcijas normas, nolēmuši atbalstīt Tieslietu ministrijas (TM) priekšlikumus.

To  apstiprināja arī partijas "Pilsoniskā savienība" Saeimas frakcijas vadītāja Anna Seile, uzsverot, ka uz elektronisko formātu tomēr lemts pāriet pamazām. "Pagaidām papīra formā tomēr saglabātu to pamattekstu, bet pilnībā uz elektronisko formātu pārietu nākamajā [2011.] gadā," paskaidroja deputāte.

Viņa arī apliecināja, ka netiek "pieļauta arī iespēja tos [oficiālos izdevumus] privatizēt, kā te bija runa iepriekš".

Turklāt koalīcijas partneri vienojušies arī samazināt maksu par oficiālajiem sludinājumiem.

Jau vēstīts, ka pirmdien ministri jau otro reizi atlika jautājumu par valsts oficiālo elektronisko publikāciju pieejamības veicināšanas koncepciju, vienojoties, ka par to lēmums pieņemams koalīcijas sēdē.

Koncepcijas mērķis ir rast sabiedrības vajadzībām un valsts interesēm atbilstošāko risinājumu valsts oficiālas elektroniskas publikācijas ieviešanai un pieejamībai, kā arī konceptuāli noteikt nepieciešamo valsts oficiālās publikācijas apmēru.

Tās autori norāda - lai nodrošinātu ikvienam sasniedzamu, skaidru, saprotamu, kvalitatīvu, drošu un ticamu oficiālo publikāciju informāciju, plānots izveidot valsts oficiālo publikāciju informācijas sistēmu ar valsts informācijas sistēmas statusu. Tādējādi no 2011.gada iecerēts nodrošināt oficiālo elektronisko publikāciju tiešsaistē internetā, piešķirot tai juridiski saistošu oficiālās publikācijas statusu un vienlaikus atsakoties no tās papīra formas - laikraksta "Latvijas Vēstnesis" - kā oficiālās publikācijas avota.

Atsakoties no "Latvijas Vēstneša" drukātās versijas, grāmatu izdošanas, kā arī portāla www.lv.lv uzturēšanas, kopumā plānots samazināt izmaksas par 27%. Tādējādi būs iespējams samazināt izmaksas arī oficiālo sludinājumu iesniedzējiem, skaidroja Tieslietu ministrijas pārstāvji.

Pret atsevišķām koncepcijā iekļautajām normām iebilst Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), norādot, ka valstij būtu jāatsakās arī no žurnāla "Jurista Vārds" izdošanas, nododot to privātajiem uzņēmējiem. Ņemot vērā juristu un Tieslietu ministrijas iebildumus, ministri 22.martā tomēr konceptuāli vienojās saglabāt šo izdevumu valsts īpašumā, taču plānojot vēl diskutēt, vai atstāt izdevumu pašreizējā statusā vai nodot kādai akadēmiskai iestādei.

Savukārt Latvijas Pašvaldību savienība iepriekš pauda neapmierinātību ar ieceri vienotajā informācijas sistēmā publicēt arī pašvaldību saistošos noteikumus, kas pašvaldībām varētu radīt papildu izdevumus.

Patlaban "Latvijas Vēstnesis" nodrošina valsts oficiālās informācijas izsludināšanu un pieejamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas