Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vienotība: tagad paša Jansona rokās ir pierādīt savu atbilstību amatam

Saeimas balsojums, tiesībsarga amatā ievēlot SC virzīto kandidātu Juri Jansonu, bijis paredzams. Tagad paša J.Jansona rokās ir pierādīt, ka viņš ir atbilstošs amatam, liecina diena.lv veiktā Vienotības deputātu aptauja. Ina Druviete uzsver, ka balsojums bijis prognozējams. Viņa stāsta, ka savulaik sadarbojusies ar Juri Jansonu, kad viņš ieņēmis Juridiskās palīdzības biroja vadītāja amatu, savukārt I.

Druviete bijusi izglītības ministre. “Jansons ir inteliģents un zinošs, tāpēc mums ir cerības, ka viņš spēs neatkarīgi pildīt tiesībsarga pienākumus,” tā I. Druviete. “Tagad paša Jansona rokās ir pierādīt savu atbilstību amatam, mums ir jādod iespēja viņam strādāt. Mūsu kandidātei Anitai Kovaļevskai novēlu visu to labāko viņas turpmākajā karjerā, par kuras izaugsmi es nešaubos,” pauž deputāte.Ingūna Rībena atzīst, ka balsojuma rezultātu uztvērusi mierīgi. “Balsojums bija ar lielu pārsvaru par labu Jansonam. Būtu brīnums, ja ievēlētu Kovaļevsku. Balsojums pierāda, ka mūsu valstī ir stagnācija. Tas nav sitiens Vienotībai, jo balsojuma rezultāts bija ļoti prognozējams,” tā I. Rībena. “Tagad ceram, ka Jansons viņam izteiktajā kritikā būs saklausījis racionālo graudu un spēs sevi pilnveidot, lai būtu cienīgs tiesībsarga amatam,” saka deputāte. Janīna Kursīte – Pakule norāda – ja sitienam sagatavojies, tad tas nesāp. “Pozitīvi, ka pirms balsojuma bija plašas diskusijas. Dzīve pierādīs, vai Jansons ir tiesībsargs, vai ne,” tā deputāte.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien tiesībsarga amatā ievēlēja Juri Jansonu. Par Saskaņas centra virzīto kandidātu nobalsoja 53 deputāti, bet pret bija 40 tautas kalpi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas