Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vienotības pārstāve: Būs sarežģīti izveidot vienotu partiju

Vienotas partijas izveides processs būs sarežģīts, jo trim partijām, kas veido Vienotību, ir atšķirīgas nostādnes, norāda Pilsoniskās savienības (PS) biedre, Saeimas deputāte Dzintra Hirša. Jau vēstījām, ka līdz ar PS kopsapulcē pieņemto lēmumu sestdien, visas trīs partijas paudušas atbalstu partijas Vienotība izveidei.

_Vienotības_ deputāts Dzintars Ābiķis atzīst, ka kandidējot Vienotības sarakstā, viņa mērķis bija iekļūt Saeimā. “Kā jebkuram. Jo ātrāk izveidosies politiskā partija Vienotība, jo labāk. Jo ilgāk turpināsies tāds stāvoklis, kā tagad, jo sliktāk,” tā Dz. Ābiķis. Silva Bendrāte kandidējusi vēlēšanās, lai rūpētos par demogrāfijas problēmas risināšanu, pensionāriem un invalīdiem. “Mums ir jāveido partija _Vienotība_, jo pastāvēs tas, kurš pārmainīsies,” norāda deputāte. “Mans mērķis bija eiropeiskas, mūsdienīgas valsts izveide. Neviens _Vienotībā _no tā nedomā atkāpties, tikai demokrātiskā sabiedrībā ir dažādi veidi, kā to sasniegt. Savukārt_ Vienotībā_ iestājos, jo aicināja Valdis Dombrovskis un jo ātrāk mēs izveidosim jaunu partiju, jo labāk,” atklāj Ints Dālderis. Dzintra Hirša stāsta, ka viņai rūp nacionālais un valsts valodas jautājums un _PS_ bijuši nacionāli noskaņoti cilvēki, kas viņu uzaicinājuši kandidēt Saeimā. “Vienotas partijas izveides processs būs sarežģīts, jo trim partijām, kas veido_ Vienotību_, ir atšķirīgas nostādnes, piemēram, attieksmē pret _Saskaņas centru_ un nacionālajiem jautājumiem,” atklāj deputāte.  “Protams, ka mums vajadzēja tikt Saeimā, kā jebkurai citai partijai. Taču mēs jau strādājam kā viena partija jau kopš pirmās dienas parlamentā. Protams, katrā no apvienību veidojošajām partijām ir atšķirīgi uzskati, taču pati Vienotība nedalās. Saeimas frakcijā vienmēr izskatām jautājumus no sabiedriskā labuma viedokļa,” pauž Atis Lejiņš. Politologs Ivars Ījabs pēc sestdien notikušās _Pilsoniskās savienības _(PS) kopsapulces, prognozēja komplicētu partijas Vienotība izveidi, ziņo BNS. Latvijas Radio eksperts norādīja, ka politiķiem būtu jānoliek malā savas ambīcijas, taču viņš apšaubīja, vai PS redzamākie biedri uz to ir gatavi. Sestdienas kopsapulcē politologs sadzirdējis vairāk aizvainojuma un pārmetumus kā vēlmi vienoties."Šo spēku starpā jau no paša sākuma nepastāvēja nekāda diža vienotība attiecībā uz to, ko tad viņi grib īsti sasniegt, izņemot to, ka viņi visi kopā grib iebraukt 10.Saeimā. Šis mērķis ir sasniegts, bet tālākais, kā mēs redzam, joprojām ir miglā tīts," komentēja Ījabs.Viņš norādīja, ka spēcīgas partijas izveidei nepieciešams pie malas nolikt personiskās ambīcijas."Lai nodibinātu lielu un ietekmīgu politisku spēku, cilvēkiem ir jānoliek pie malas, pirmkārt, sava lielā pašapziņa un lielais ego, un jānoliek pie malas savas ideoloģiskās paranojas. Skaidrs, ka _PS_ ir pietiekoši daudz cilvēku, kas uz to nav spējīgi. Pieņemu, ka šis process tālāk varētu  būt samērā komplicēts,” trīs spēku pārtapšanu vienā partijā novērtēja Ījabs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas