Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vīķe-Freiberga pieņem, ka vēlēšanās lielāku atbalstu gūs ZZS un SC

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga pieļauj, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās, ja tauta referendumā nobalsos par 10.Saeimas atlaišanu, lielāku ietekmi iegūs Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Saskaņas centrs (SC).

Šodien žurnālistiem viņa prognozēja, ka Saeimā varētu atgriezties arī ekstrēmi spēki, kas iepriekš bija pazuduši, piemēram, Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL), reaģējot uz labējā spēka iniciatīvām, kas ir provocējošais šādai rīcībai.

"Jā, mums būs pārmaiņas, un baidos, ka ne gluži visas uz labo pusi," teica Vīķe-Freiberga.

"Kamēr tauta zināmus cilvēkus uzskatīs par lieliem varoņiem un saviem lielākiem mīluļiem, tos viņa arī dabūs kā vadošos spēkus savā zemē. Te nu es uzskatu, ka pašai tautai ir kaut kas jāmaina gan savā domāšanā, gan pārvaldes un demokrātijas izpratnē. Kamēr tas nenotiks, paliksim uz vietas. Jo pati tauta procesos, kas pašlaik notiek, arī ir piedalījusies un ir līdzatbildīga," sacīja eksprezidente.

"Tā nu ir demokrātija ar visām savām saules un ēnas pusēm," secināja eksprezidente.

"Visi cerēja, ka šeit būs citādi balsojumi Saeimā un citādi lēmumi, ņemot vērā, no kura flanga nāca lēmumi esošajā Saeimā, neredzu, uz kāda pamata viņi nākotnē varētu būt citādi. Nav tāda pamata," atzina eksprezidente.

Uz jautājumu, vai tātad maijpuķīšu revolūcija Latvijā nav notikusi, viņa nesteidza izdarīt secinājumus, bet gan aicināja nogaidīt referenduma par Saeimas atlaišanu rezultātus un sagaidīt arī Saeimas vēlēšanu rezultātus. "Ja man būtu jāliek likmes, es pārāk lielu naudu uz izmaiņām neliktu," teica Vīķe-Freiberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas