Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vilks: bibliotēkai jānoņem simbola nasta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Saulcerīte
S
Bez skaitliskiem aprēķiniem visi komentāri tāda vien gaušanās iznāk. Ja zināma informācija, var jau noteikt, vai ietaupījums no efektīvākas ēkas pārsniedz izmaksas, kas nepieciešamas, lai šādu ēku uzceltu: aprēķināt starpību starp energo neefektīvas ēkas uzturēšanas izdevumiem un efektīvas ēkas uzturēšanas izdevumiem, diskontēt iegūtās naudas plūsmas, pieņemot kādu procentu likmi un ēkas ekspluatācijas ilgumu, un beigās atņemt investīcijas, kas nepieciešamas, lai nojauktu jauno ēku un tās vietā uzceltu citu... Baidos, ka diez kāds ietaupījums no tā nesanāktu... Vai tiešām ēkai nav paredzēta siltināšana, kas ir visām modernajām jaunceltnēm? Šaubos... Vai bērnu pabalstiem ir lielāka atdeve? Protams, par nelielu procentu tie palielina dzimstību. Bet tikai par nelielu... Tajā pašā laikā sliktāk izglītotiem cilvēkiem ir krietni mazākas izredzes radīt tautsaimniecības attīstībai nepieciešamās inovācijas. Tā kā nekas nav viennozīmīgs. Būtībā pilnībā viss ir atkarīgs no satura, kas tajā ēkā būs iekšā.
Jūlis
J
Ēka pati par sevi liecina tikai par izšķērdību un izrādīšanos. Re, varenie latvieši ko uzcēluši. Celtnes atdeve ir palikusi tālu otrā plānā. Biblotekai ir jēga, ja tā ir uzcelta ievērojot lietotāju intereses, bet tā tas nav. Klīdīs tur vientuļš Vilks pa pustukšām telpām un diedelēs no valsts budžeta naudu apkurei.
reptilis
r
Nevajag muldēt par prokrieviskiem spēkiem.Tagad jau, protams ,ēka jāpabeidz,bet vēl jau būs apsaimniekošanas izdevumi....un gribētos dzirdēt cik tie izmaksās,kāda ir ēkas energoefektivitāte(varbūt tiešām lētāk nojaukt nekā uzturēt). Bet tas jau laikam štrunts-noņems bērnu pabalstus un māmiņu naudas un uzturēs!Un ,ja nebūs latviešu,tad nebūs ar ko manipulēt un pakļaut-paši būs sevi iznīcinājuši....
Saulcerīte
S
Pasaules mērogā bibliotēkas ēka nav nemaz tik liela un varena. Jebkurā modernā Eiropas galvaspilsētā var atrast daudz augstākas, daudz dārgākas un eksluzīvākas modernās celtnes. Varbūt nākotnē bibliotēkas ēka būs vienīgais apliecinājums, ka mēs 21.gs. sākumā nedzīvojām Sūnu ciemā, bet vismaz dažas attīstības vēsmas no pārējās pasaules nonāca arī līdz mums. Varbūt nauda ir izmantota neefektīvi, bet to vairs nevar labot, tā ir pagātne. Jādomā, kā kaut ko tādu novērst nākotnē. Bet simbola nozīme bibliotēkai noteikti ir jāsaglabā. Būti ļoti muļķīgi nest tādu upuri, uzcelt ēku, un beigās visu darba jēgu nonivelēt līdz ar zemi. Pieņemu, ka ir prokrieviski spēki, kam nav izdevīgi, ka bibliotēka sagalbā savu simbolisko nozīmi. Tu esi tas, ko tu domā... Un pārfrazējot to valsts mērogā: ja valstij nav spēcīgu simbolu, tā ir vāja, viegli pakļaujama un viegli manipulējama... Vai bibliotēkas direktoram nevajadzētu izrādīt lielāku entuziasmu par projektu, ar kuru pats ir saistīts?
reptilis
r
Šeit nav runa par arhitektūru....par to var strīdēties stundām ilgi-vienam patīk,citam nepatīk. Runa ir par vērtībām! Vai mūsu valstī galvenā vērtība ir CILVĒKS vai LIELUMMĀNIJAS projekti.Vai valsts rada apstākļus tautas pieaugumam un izdzīvošanai-tāds ir jautājums.Ja valsts nespēj nodrošināt tautas izdzīvošanu,tad TĀDA valsts tautai nav vajadzīga. Un realitātē tā arī notiek,ka jaunie cilvēki pamet Latviju.....paliek pensionāri,invalīdi ,bet kā saka daba tukšumu nemīl....dzīvos Latvijā citi cilvēki,bet tie nebūs latvieši.....
Daina - monitors
D
Kas der Sidnejai, Rīgai īsti neder, arī lielumi nesamērīgi! Vēl jau būs brīnumi, kad vajadzēs uzturēt, un ar ko tās platības piepildīs? Bagāts jau var atļauties, bet Latvijai... smieklīgi!
skumji...
s
Tā celtne nekad nesaistīsies ar kaut ko skaistu, bet būs piemineklis alkkatībai, zaglīgumam, negodam! Auksts, nemīļš stikla kalns!
NAV VIENALGA
N
dainu skapis jau ir ir zinaatnju akadeemijaa!
Runcis
R
Glaz's'k'u'nis - berniem skola stastis cik miljonus nozaga. C'ehi uzcela savu nacionalo biblioteku par 48 miljoniem eiro.
monitors
m
Bibliotēkas ēka ir skaista un savdabīga. Sidnejā arī savā laikā bija liela jezga par operai iztērēto naudu, pat arhitektam atņēma projekta pabeigšanu,bet šim brīdim opera ir praktiski vienīgais savdabīgais Sidnejas elements. Vienas arkas tilts arī nav slikts, bet ko līdzīgu arī citur var atrast.
vilis
v
Nu jau par vēlu.Iesākāt!Nu tad arī pabeidziet!Tāds viņš arī paliks nākamām paaudzēm!
I.Gr.
I
Nedriikstam paarveerteet nacionaalaas biblioteekas noziimi. Ja mees varam naudu par taas buuvi ietapiit un par to pashu naudu sagaadaat Latvijas beerniem siltas pusdienas skolaas, tad tas ir daudz, daudz noziimiigaak! Jo tad mees ruupeetos par dziiviibu un naakotni, nevis par nedziiviem piemineekljiem.
Zuiderwijk
Z
Katru dienu divas vai vairāk reizes braucu tai garām un arvien vairāk man neizpratni rada šīs ēkas vizuālais izskats. Vai tiešām mums bija jārealizē 20! gadus vecs projekts? Smējāmies par ''Padumjās Latvijas'' laikiem, kad visas celtnes jau bija novecojušas neuzceltas, bet tagad ar milzu lepnumu stumjam augšā šo kunkuli ar ambrazūrām padomjlaika tualetes flīžu krāsā...
Kostromietis
K
Tev taisnība,tā celtne izskatās pēc sūdu čupas.
tablete
t
...nesanāks- tā paliks kā skaidrs valsts apzagšanas simbols. neko neizdarīs, un vienmēr būs acīs krītošs stikla kalns- zagļu izveidots un izvarots, darbaļaužu celts. nav ko tirlināt pa tukšo- inteliģents taču civēks)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas