Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vilks: Darbaspēka nodokļus mazinās uz ēnu ekonomikas apkarošanā iegūto līdzekļu rēķina

Darbaspēka nodokļus varētu mazināt uz ēnu ekonomikas apkarošanā iegūto līdzekļu rēķina, Latvijas televīzijas raidījumā _100. pants _uzsvēra finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

Raidījumā A.Vilks arī apgalvoja, ka šogad ļoti svarīgi pabiegt starptautiskā aizdevuma programmu, lai nākamajos gados Latvijai būtu plašākas iespējas manevrēt, jo līdz šim valstij "bijušas sasietas rokas" starptautiskā aizdevumu programmas dēļ.

Finanšu ministrs skaidroja, ka patlaban ikviens skaitlis, uz kā tiek balstīts valsts budžets, ir jāsaskaņo ar starptautiskajiem aizdevējiem, kas prasa ne mazums laika. Sekmīgi noslēdzot programmu, tik detalizēta skaitļu saskaņošana ar aizdevējiem nebūs nepieciešama. Tad Latvijā divas reizes gadā ieradīsies aizdevēju monitoringa misija, ar kuru tiks pārrunātas Latvijas sekmes.

A.Vilks apgalvoja, ka jebkurš negatīvs solis un līdzšinējās politikas maiņa budžeta kontekstā var nozīmēt dārgākus resursu starptautiskajos kapitāla tirgos, kuros Latvijai jau drīzumā būs jāaizņemas.

Finanšu ministrs arī skaidroja, ka konsolidācijas iespējamais apjoms audzis no 110 miljoniem līdz 150 miljoniem divu iemeslu dēļ - nenoteiktības ārējos tirgos un ieguldījumu dēļ lidsabiedrībā airBaltic.

Ministrs vēlreiz apstiprināja, ka nodokļi konsolidācijas dēļ netiks celti. Nepieciešamo summu cer iegūt ministriju preču un pakalpojumu samazināšanā, tomēr valsts iestādēs algas nav plānots samazināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas