Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vilks: reformas izglītībā un veselības aprūpē būs jāveic agri vai vēlu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Bet ar tiem ierēdņiem fakts. Pastāvīgā darbā pilnīgi pietiktu ar dažiem, bet projektu un dokumentu izstrādes, dokumentu saskaņošanas utt. varētu veikt līgumdarbinieki....
Ieva
I
Bet kas man no tā, ka augšas samazinās? Tas ir mīts, ka tad naudas pietiks, jo pašlaik reālā veselības aprūpe ir aizlaista tik tālu..., ka bez, piemēram, SVF naudas, kas, starp citu, tika iedota budžeta caurumu lāpīšanai....
lno
l
Nav šaubu, ka reformas ir jāveic. Svētdienas naktī aizvedu radinieku uz Stradiņiem - pēc konsultācijas pa telefonu ar ātrajiem radās aizdomas par komplikācijām pēc injekcijām. Apskati gaidošo nebija daudz, kādi 3 vai 4 cilvēki ar pavadoņiem. Neskatoties uz to slimnīcā pavadījām vairāk par 2.5 stundām, jo dakterei bija jāskatās fotogrāfijas un jāpļāpā ar kolēģēm. Pienāca jauns praktikants un it kā atvainodamies teica: Tādi nu mums te ir daži dakteri.. .Laiku īsinādams, ieraudzīju bukletu ar aicinājumu parakstīt protestu ES ombudam par finansējuma samazināšanu veselības aprūpei!!!:)))
Venta
V
Tieši tā. Mūsu valdībsvīri to nevēlas nekādi saprast. Mazajā Latvijā pilnīgi pietiktu ar 6 ministrijām, kurās bez apkopēja un sētnieka strādātu 7-8 ierēdņi.
Vecais
V
Precizēju IZM birokrātija traucē darīt reālo ikdienas darbu skolotājiem un skolu vadībai.Jo uz katru padebilu papīreli no IZM ir jāatbild,jāsavāc dati,jāapkopo. Cik darbinieku ir Somijas IZM,paskatieties,lūdzu kāds...
Venta
V
Es neko negribu teikt ne par tādu vai citādu ārstēšanu. Es gribu teikt, ka jāsamazina "augšgals". Nedrīkst būt tā, ka slimnīcas valdes priekšsēdētājs pelna 6000 latu mēnesī, tāpat ne mazas summas visi citi pie administrācijas piederīgie, pie valdēm un iepirkumiem, bet slimnieks pa tam lāgam mirkst urīnā, māsiņas galus nevar savilkt kopā, tāpat ārsti, kas nestrādā papildus vēl privāti. Augšgals jāreformē! Ministrijās 6-7-8 ierrdņus ar algām ap Ls 400.
Ieva
I
Vēl viens piemērs no tās pašas operas- līgumus ar ārstiem katru gadu pārslēdz, taču reāli tajos mainās tikai datums. Bet ja paskatās, cik šiem drukas darbiem (it kā) iztērē....
Ieva
I
Pat ne procentos ir tā galvenā problēma, lai gan jau sen runā, ka to valsts pārvaldes grāmatvedību ir tā samudžinājuši.... Bet jautājums, kāpēc tik daudz vispār ir jātērē? Nemaz nerunājot par tik skandaloziem gadījumiem, kā, piemēram, tie 50 tūkstoši par ārstniecības personu reģistrāciju. Patiesībā gandrīz simts, jo to nevienam nevajadzīgo reģistru (šos cilvēkus reģistrē profesionālās asociācijas) vēl arī uztur....Par tiem gandrīz 100 tūkstošiem varētu ai, cik daudz paveikt....
,,,,,,
,
Bet tev sieva nepateica,ka skolās ir---cik skolēnu tik arī skolotāju----=tas vecīt arī nav normāli---ja kas:)))))))piemēram 30-30 ---jāslēdz un jāoptimizē skolas ---vecais zēn:))))))
NU CIK VAR D......
N
bullshit, nav nekādi 8% no GDP birokrātijai. Ministriju un kontrolējošo iestāžu birokrāti noēd labi ja 50-100 milj. Nav tur naudas! Kāpēc šis visu laiku tiek jaukts! Nu nav naudas birokrātijā. Tajā pašā VM... CIk tad ir tas VOVAačkas gada algu un uzturēšanas budžets - niecīgs! Tajos tavos 8% "birokrātu" ir iekšā reālās funkcijas tā kā piem., prokuroru algas, tiesnešu algas, kultūras iestāžu darbinieku algas utt. utjp. Tā taču nav birokrātija. Tā saucamais funkcionālais audits jau parādijā, ka, meklējot "valsts pārvaldē" atrada tikai REĀLAJĀS FUNKCIJĀS un gribēja "sociālie" partneri nogriezt dažādas vitāli svarīgas kultūras un labklājības funkcijas 80 milj. vērtībā. Birokrātijā NEVAR ietaupīt desmitus miljonu, tā ir pārāk maza. Beigsim sevi mānīt! Ja kāds netic apskatās reālos ministriju budžetus, kam tā nauda aiziet. Par reformām(to neesamību): VIsa sāls ir tādos vārdu salikumos kā "Ventspils augstskola" u.tam.l.
Helena
H
Tāpat reformām jāskar kadastrālas vērtības - zemes un īpašumu adekvātu novērtējumu, jo līdz šim tas ir bijis ļoti pretrunīgs.. Maigi teikts ! Ja mans serijveida dzivoklītis Pļavniekos novertēts tikai apmērām divas reizes lētāk neka trīsstāvu pamatīga māja Mežaparka un divstāvu 320kv.m māja Bulduru prospektā jūras pusē Jūrmalā, tad kur ir taisnīgums?
to
t
cik ilgi var guldīt un guldīt naudu veselības nozarē, ja izšķērdības redzamas ik uz soļa! ---------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------- Sakiet, bet kāds gan man - konkrētam pacientam sakars ar naudas šķērdēšanu un neprasmīgu saimniekošanu veselības nozarē? Ko es emu noziegusies, ka man ir liegta iespēja saņemt diagnozei atbilstošu ārstēšanu?
Ieva
I
Kā teica kāds man pazīstams nelatvietis: galvenais princips visās ar naudu saistītajās jomās ir (burtiski tulkojot): grams, grāds, kapeika. Tas nozīmē, ka, ieguldot pēc iespējas mazāk naudas un citu resursu, ir jāpanāk vislabākais rezultāts. Taču, ja turamies pie tās pašas enerģētikas, pie mums tās "reformas" tiek īstenotas pēc principa: a davai nepirksim to kurināmo! A moš šamējiem kāda mutācija piemetīsies un viņi varēs dzīvot mīnus grādos!
He he...
H
imants 11:35 veselības aizsardzības sistēmas un izglītības sistēmas iznīcināšanu tagad sauc par reformu..? Kaut kas ar to latviešu valodu samežģijies... ____________ Ko tu... he he... tā jau jenotīšu pateicība tautai par jenotīšu iecelšanu silē.... hi hi...
Arturs - Pensionars
A
Reformas būs nepieciešamas kamēr darbosies šis sociālekonomiskās attīstības modelis un laikam jau arī citi.Ne par to runa.Jautājums kuru uzdod cilvēks - uz kā rēķina,kas par to maksās. Manā skatījumā novecojis ir pats darbaspēka atražošanas izmaksu un amortizācijas uzskaites modelis,tad tam sekošošie budžeta mobilizācijas un sadales paņēmieni kuri tiek virzīti sociālajai sfērai - visai kopā.Protams,ir jārunā par mūžizglītību un veselību no ieņemšanas līdz kapam.Tomēr specifiski šīs sfēras ir ļoti attālinātas viena no otras,kamēr budžetmaksājums ir itkā no vienas kases.Mūsdienu finansekonomikas lielsistēmā izglītība itkā sašķeļas daudzās jo daudzās šķautnēs,bet pienākot cilvēka darba dzīvei tā izpaužas triviālā darba ražīgumā un izstrādē uz vienu nodarbināto.Skaudrā statistika te rāda,ka ES finansu sektorā nodarbinātie gadā rada 4 reizes apjomīgāku finansu rezultātu nekā lauksaimniecībā nodarbinātie.Bet vai tad agro sektorā zināšanas un kvalifikācijas var būt 4 reizes zemākas ? Tas pats ar medicīnu,katrs saprot ,ka rasētāju par ķirurgu neieliksi un ,ka ārsta prasmes iegūstamas 10-15 gadu nepārtrauktās mācībās un treniņā.Bet profesionālais hokejists pelna krietni vairāk...Kopumā ņemot reformas un maksājumi sfēru uzturēšanai ir sarežģīts jautājums un pirmāmkārtām atduras pret nopelnītā sadales problēmu,jo pašreizējā sistēma ir veca un darbnespējīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas