Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Voika atgriežas "Delnas" vadībā

Turpmāk “Sabiedrības par atklātību – Delna” vadīs viena no biedrības dibinātājām Inese Voika. Ikgadējā  biedru kopsapulcē, pārvēlot jaunu padomi, tajā darbosies divas jaunas personas. Pārējie padomes locekļi jau bija valdē arī iepriekš.

Par padomes locekļiem tika ievēlēti izdevniecības ”Ir” valdes priekšsēdētājs un žurnālists Pauls Raudseps, bijušais Satversmes Tiesas priekšsēdētājs un profesors Aivars Endziņš, bijušais valsts sekretāra vietnieks aizsardzības ministrijā Jānis Ātrens, AS "Latvijas valsts meži" attīstības vadītāja Ilga Bērzkalns. Iepriekšminētās personas padomē darbojās arī līdz šim. No jauna padomē ievēlēti korupcijas pētnieks Valts Kalniņš un jurists Jānis Bernāts.

Par Delnas darbības prioritātes 2010.gadā noteiktas veicināt vēlētāju atmiņu, apkopojot informāciju vēlētajiem par politiķu darbiem; uzraudzīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecību; izglītot jauniešus pretkorupcijas jautājumos un veicināt viņu pilsonisko līdzdalību; sniegt juridisko palīdzību iedzīvotājiem teritorijas plānošanas un būvniecības jautājumos, kā arī turpināt būt par sargsuni valdības darbam.

“Sabiedrība par atklātību – Delna” ir sabiedriskā labuma biedrība, kuras darbības mērķis ir veicināt demokrātiskas sabiedrības veidošanos, sekmējot informācijas atklātību un korupcijas novēršanu. 1998.gada 27.augustā Delna tika izveidota kā starptautiskās pretkorupcijas organizācijas "Transparency International" Latvijas nodaļa, kas kopā ar 85 citu valstu nodaļām darbojas gan valsts, gan starptautiskā līmenī.

Iepriekšējā padomes priekšsēdētāja Lolita Čigāne no amata atkāpās, jo  apsver iespēju kandidēt 2010.gada Saeimas vēlēšanās. “No Delnas padomes priekšsēdētājas amata atkāpjos, lai nodrošinātu to, ka Delna var turpināt politiskā procesa uzraudzību neitrāli un objektīvi, bez aizdomām par tās darbošanos kāda politiskā spēka interesēs,” skaidroja L. Čigāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas