Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

ZRP atstājušie deputāti Saeimā otrdien būs pilnā sastāvā, balsos par jauno valdību

Zatlera Reformu partiju (ZRP) pametušie seši deputāti otrdien plāno atbalstīt Valda Dombrovska trešo valdību, un sēdē piedalīsies arī deputāte Elīna Siliņa, kura bija izbraukusi no valsts.

Klāvs Olšteins žurnālistiem pēc jaunās koalīcijas pārstāvju tikšanās žurnālistiem vēlreiz apliecināja, ka seši deputāti, kas bija ievēlēti no ZRP, bet partiju pameta dienu pirms svinīgā deputāta zvēresta došanas, turpina atbalstīt Dombrovska valdību un neesot pamata, lai kaut kas mainītos.

Viņš arī apstiprināja, ka otrdien Saeimas sēdē, kad paredzēts balsojums par jauno valdību, piedalīsies arī Elīna Siliņa, kura bija uz laiku izbraukusi no Latvijas.

Lai gan portāls pietiek.com iepriekš vēstīja, ka Siliņa pametusi valsti steigā, jo jūtot spiedienu nolikt deputāta mandātu, pēc Olšteina rīcībā esošās informācijas, viņa izbrauca no Latvijas ģimenes apstākļu dēļ.

Pēc jaunās koalīcijas tikšanās joprojām nav zināms, kurš būs jaunās valdības tieslietu ministrs, uz kuru pretendē divi Nacionālās apvienības pārstāvji – bijušais tielsietu ministrs Gaidis Bērziņš un advokāts Jānis Bordāns. Bērziņš žurnālistiem vien norādīja, ka tā būs premjera izvēle.

Jaunajā valdībā nebūs arī ministra biedra posteņa, kuru Dombrovska otrajā valdībā ieņēma aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Viņš tostarp bija atbildīgs par Latvijas sagatavošanos ES prezidentūrai 2015.gada pirmajā pusē.

Patlaban Dombrovskim notiek tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kuram viņš iesniegs jaunās valdības deklarāciju.

Saeimas sēde, kurā būs jābalso par atbalstu Dombrovska jaunajai valdībai, otrdien varētu sākties plkst.9, sacīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Jau vēstīts, ka par koalīcijas izveidi vienojušās trīs partijas ‒ Vienotība, Zatlera Reformu partija un Nacionālā apvienība ‒ un seši šķeltnieki jeb deputāti, kas dienu pirms jaunās Saeimas sanākšanas pameta ZRP. Šādai valdībai kopumā Saeimā plānots 56 balsu atbalsts no 100 deputātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas