Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rixport apņēmības pilns turpināt viesnīcu kompleksu attīstīšanu Rīgas lidostā

Norvēģu investora Rixport plāni starptautsikās lidostas Rīga teritorijā ir nopietni un investors ir apņēmības pilns turpināt 2006.gadā uzsākto projektu un izveidot modernu un konkurētspējīgu lidostas viesnīcu, ofisu un konferenču telpu kompleksa projektu, apliecina SIA Rixport investoru Staur Eiendom valdes loceklis Bernts Osthuss, kurš ceturtdien, 7.novembrī, ticies ar lidostas un Satiksmes ministrijas vadību.

"Neskatoties uz to, ka starptautiskā lidosta Rīga turpina pārkāpt līgumu, Rixport par šī projekta realizāciju joprojām noskaņota pozitīvi. Tiekoties ar amatpersonām, Rixport mudināja uzsākt lidostas viesnīcas un konferenču centra būvniecību, taču uzņēmums šobrīd ir pilnībā atkarīgs no tā, vai lidosta izpildīs savas saistības. Plānots, ka viesnīca tiks savienota tieši ar lidostu, līdz ar to, mēs nevaram uzsākt darbu bez sadarbības no lidostas puses," viņš saka.

Osthuss norāda, ka ir apmierināts gan ar starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Alda Mūrnieka, gan satiksmes ministra Anrija Matīsa pausto attieksmi, kas bija vērsta uz risinājumu meklēšanu. "Mēs izteiksim priekšlikumus, kas ļaus lidostai labot pieļauto līguma pārkāpumu bez tiešām finansiālām sekām, kā arī ļaus sadarboties, lai rastu risinājumu visu iesaistīto pušu interesēs bez tālākiem tiesu darbiem.  Mēs arī augstu vērtējam satiksmes ministra sacīto, ka projektu nepieciešams pārskatīt, lai tas iegūst reālākas un ilgtspējīgākas aprises."

Vienlaikus Osthuss norāda, ka projekta attīstībā investēti vairāki miljoni eiro, un Rixport joprojām saskata biznesa potenciālu viesnīcu kompleksa izveidē, kas veicinātu arī lidostas Rīga konkurētspēju, palielinot tūristu plūsmu, kā arī radot jaunas darbavietas iedzīvotājiem. Turklāt jau pašā projekta sākumā tika saņemta liela interese no vadošajām viesnīcu operatoru ķēdēm, kas bija gatavas iesaistīties viesnīcu kompleksa darbā. 

Osthuss ceturtdien ticies ar  starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētāju Aldi Mūrnieku un ar Satiksmes ministrijas pārstāvjiem – ministru Anriju Matīsu un valsts sekretāra vietnieci Džinetu Innusu

Starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks intervijā Diena.lv sacīja, ka gadu gaitā no projekta nekas īsti nav realizējies. "Patlaban izskatās, ka tiek meklēti kaut kādi salmiņi, pie kuriem pieķerties, lai projektu nerealizētu. Mēs nevienam neko neaizliedzam, zeme joprojām ir viņu, un viņi var būvēt jebko, ko uzskata par vajadzīgu vai iespējamu," sacīja Mūrnieks, uzsverot, ka ir atvērts sarunām

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas