Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rīgas mikroautobusu satiksme patvaļīgi saīsina maršrutu uz Vecdaugavu; pasažieri šokā

Nepatīkamu pārsteigumu Vecdaugavas iedzīvotājiem sagādājis uzņēmums galvaspilsētas lielākais mikroautobusu pārvadājumu uzņēmums Rīgas mikroautobusu satiksme, kas pēkšņi ievērojami saīsinājis 200. maršruta garumu. Pasažieri gan par to nav bijuši informēti, tāpēc pagājušajā nedēļā ne viens vien nokavējis darbu vai skolu, un tas ietekmējis cilvēku ikdienas darbu, svētdien vēsta Latvijas Televīzija.

Maršruts pārtrūkst jau vairākus kilometrus pirms agrākā galapunkta - Vecdaugavas stacijas. Tagad 200. maršruts kursē tikai līdz dispečeru punktam Vecmīlgrāvis. Rīgas mikroautobusu satiksmes pārstāvji skaidro, ka tas bijis pagaidu risinājums, ko izraisījusi kases aparātu sasalšana dažām mašīnām, taču iedzīvotāju novērojumi liecina par pretējo.

Pasažieri par maršruta saīsināšanu uzzinājuši tikai no šoferiem. Kāda pasažiere arī uzfilmējusi sarunu ar šoferi, kurš rāda jauno maršrutu, kurā Vecdaugavas stacija vairs nav galamērķis. Tāpat arī aizvākta pat zīme, kas agrāk apzīmēja 200. maršruta galapunktu.

Uzņēmuma pārstāvis Andrians Boldāns Latvijas Televīzijai stāstīja, ka aukstajā laikā atsevišķiem busiņiem sasaluši kases aparāti, kad tie atsiluši, uzņēmums atsācis darbu. 

Uzņēmums sniedz savus pakalpojumus pašvaldībai ar Rīgas satiksmes starpniecību. Ar to arī sākumā jāsaskaņo izmaiņas maršrutos un tad tas dodas pēc akcepta uz Rīgas domes pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisiju. Patlaban oficiāli nekādas izmaiņas maršrutos nav saskaņotas.

Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis arī piebilst, ka Rīgas satiksmes pieredzē problēmas ar kases aprātiem - ka aukstuma dēļ kāds autobuss vai trolejbuss nevarētu braukt līdz galapunktam - nav novērotas. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas