Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Apmēram 70 LKK studentu pie MK skaļi protestē pret skolas pievienošanu LKA

Aptuveni 70 Latvijas Kultūras koledžas (LKK) studentu otrdienas pēcpusdienā iepretim Ministru kabinetam (MK) ar dziesmām, svilpieniem un skaļiem saukļiem protestē pret valdības pieņemto lēmumu pievienot mācību iestādi Latvijas Kultūras akadēmijai, novēroja aģentūra BNS.

Studenti tur plakātus ar uzrakstiem "Kultūras kastrācija", "Prakse Īrijā", "Nesūti kultūru trimdā!", "Nebūs režisoru – nebūs Dziesmu svētku" un citiem. Jaunieši arī dzied "Bēdu, manu lielu bēdu", skandē Kultūras koledžas vārdu un sauc "Rokas nost!".

Pie protestētājiem iznāca Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters, norādot, ka reorganizācija neietekmēs jauniešu studiju gaitas un viņu dzīvē nekas nemainīšoties. Savukārt studentu pašpārvaldes pārstāvji uzsvēra, ka pirms reorganizācijas nav veikta studiju analīze un ignorēti viņu ierosinājumi.

Īsi pirms pulksten 15 protesta akcija beidzās un studenti devās prom.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien atbalstīja Latvijas Kultūras koledžas reorganizāciju, to nododot Latvijas Kultūras akadēmijai.

Kultūras ministrija (KM) informējusi, ka reorganizācijas mērķis ir uzlabot izglītības kvalitāti, novērst programmu pārklāšanos, koncentrēt akadēmiskos un finanšu resursus, efektīvāk izmantot resursus studiju programmu attīstībā un pēctecības nodrošināšanā kultūras jomā. Paredzēts efektīvāk plānot studiju programmas.

Valsts budžeta finansējumu Latvijas Kultūras koledžai reorganizācijas dēļ nav plānots samazināt.

KM valsts sekretāres vietnieks Uldis Lielpēters otrdien žurnālistiem uzsvēra, ka pēc plānotās reorganizācijas, pret kuru protestē LKK studējošie, koledžai būs plašākas Eiropas struktūrfondu apguves iespējas. Reorganizācijas plāns neparedz ne likvidēt studiju programmas, ne atlaist tajā strādājošos.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas