Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Atceļot NĪN pieauguma ierobežojumu, nākamgad Rīgas dzīvokļu īpašniekiem nodokļu maksājumi pieaugs divas reizes

Atceļot pašlaik likumā noteikto nekustamā īpašuma nodokļa 25% pieauguma ierobežojumu, nākamgad Rīgas dzīvokļu īpašniekiem par īpašumam piesaistīto zemi maksātās nodokļa summas pieaugtu divas līdz trīs reizes, ceturtdien vēsta Latvijas Avīze.

Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes priekšnieks Ilmārs Ziedonis avīzei apgalvoja, ka, atceļot šo ierobežojumu, pieaugums būtu dramatisks. Salīdzinot ar šā gada nodokļa ieņēmumiem – aptuveni 49 miljonu latu apmērā – nākamgad pašvaldības ieņēmumi tādējādi pieaugtu vēl par aptuveni 9 miljoniem latu. Bet, viņaprāt, pats nelāgākais ir tas, ka puse no šīs summas uzgultu uz iedzīvotāju pleciem – gan par dzīvokļiem, gan par ģimenes privātmājām, vēsta laikraksts.

Nodokļa sloga kāpumu I.Ziedonis izskaidroja ar kadastrālo vērtību celšanos dzīvojamās apbūves zemei – pretēji Valsts zemes dienesta solījumiem būtiski tās samazināt. Toties ražošanas un komercapbūves zemei Valsts zemes dienests to saglabājis šā gada līmenī. Viņaprāt, Saeimai tomēr būtu jālemj par šā ierobežojuma saglabāšanu, ziņo Latvijas Avīze.

Avīze ziņo, ka kaut arī valdības apstiprinātie likuma grozījumi, kas vēl jāskata Saeimā, vietējām pašvaldībām paredz tiesības lemt par šā nodokļa apmēra pieauguma procentuālo ierobežojumu, to nebūs iespējams saglabāt visiem.

Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks nodokļu lietās Juris Stinka laikrakstam stāsta, ka ar šā ierobežojuma atcelšanu saistītas ministrijas prognozes turpmākajiem diviem gadiem – 14 miljoni latu papildu ieņēmumu. Šādam ieņēmumu palielinājuma plānam piekrituši starptautiskie aizdevēji un Ministru kabinets, ziņo Latvijas Avīze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas