Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Baraņņiks: SC un GKR kopīgā saraksta veidošana skaidrojama ar vēlmi turpināt iesākto darbu

Saskaņas centra (SC) un jaundibinātās partijas Gods kalpot Rīgai! (GKR) plāni gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās startēt vienotā sarakstā esot skaidrojami ar vēlmi saglabāt to struktūru, kas šobrīd ir izveidojusies Rīgas domē (RD), portālam Diena.lv teic Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

"Es domāju, ka tas pamats ir tas, ka jau iepriekš šī komanda ir normāli strādājusi visā sasaukuma laikā," uzskata S.Dolgopolovs. Viņš uzsver, ka nekādā gadījumā abu partiju lēmums veidot vienotu sarakstu nav skaidrojams ar deputātu kandidātu trūkumu. Arī RD Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks uzsver, ka deputātu kandidātu SC netrūkstot un vienota saraksta veidošana skaidrojama ar vēlmi turpināt kopīgi iesākto darbu.

Līdzīgu viedokli pauž arī domes SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Mihails Kameņeckis, sakot, ka SC un GKR jau tagad ir pierādījuši, ka spēj strādāt kopā un darīt "labas lietas", turklāt notiekošais Rīgā ir labs piemērs valdībai. "Domāju, ka visiem ir skaidrs, ka Rīga labi strādā, Rīga ir veiksmīgs piemērs citiem. Mums nav bijušas nekādas problēmas ar viņu partijas biedriem."

S.Dolgopolovs atzīst, ka atsevišķi SC biedri par šādiem plāniem iespējams nav sajūsmā, bet, viņaprāt, tas neesot nekas dīvains, jo šādā veidā palielinās iekšējā konkurence. "Ar to ir jārēķinās. Varbūt tas arī veicinās to, ka tiks ievēlēti labākie kandidāti," teic deputāts.

Uz jautājumu, vai nevarētu gadīties tā, ka SC vēlētāji konsekventi svītrotu latviešu uzvārdus, S.Dolgopolovs atteica, ka problēma ir galvenokārt atpazīstamībā, nevis tautībā. "Iepriekšējā pieredze rāda, ka tas viss ir pārspīlēts. Mūsu vēlētāji principā nevis svītro ārā latviskos uzvārdus vai krieviskos uzvārdus, bet svītro ārā tos, kuri ir mazāk atpazīstami. Tā ir tā nelaime vairākiem kandidātiem," uzskata deputāts.

Līdzīgu viedokli pauda arī M.Kameņeckis, sakot, ka vēlētāji vērtēs nevis tautību, bet gan paveikto. "Es domāju, kāda starpība tam pensionāram un skolēnam, kurš viņam dod bezmaksas braukšanu Rīgā – latvieši vai krievi?"

Jau vēstīts, ka pirmdien notikušajā SC domes sēdē vienbalsīgi tika atbalstīta domes SC deputātu frakcijas iniciatīva veidot kopīgu sarakstu ar GKR pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā. Tika arī nolemts, ka par visiem jautājumiem, kas saistīti ar 2013.gada RD vēlēšanām, būs atbildīgs Nils Ušakovs.

Tāpat ziņots, ka Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) rosinājis līdzšinējo domes priekšsēdētāju N. Ušakovu arī nākamajās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā virzīt kā mēra amata kandidātu.

Rīgas domē koalīciju ar pārliecinošu vairākumu patlaban veido 24 domnieki no N. Ušakova vadītā SC un 12 nu jau likvidētās partijas LPP/LC deputāti, kas tagad domē pārstāv vicemēra A. Amerika jaundibināto reģionālo partiju GKR, kā arī GKR frakcijas 13.deputāte Antra Sakne, kas GKR pievienojusies no Demokrātisko patriotu frakcijas. Koalīciju parasti atbalsta arī divi SC pametušie deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas