Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bažas par nolikumu vienam pretendentam

Konkursa nolikums ir šausmīgs - tā Dienai saka SIA Centība N valdes priekšsēdētāja Jeļena Cvetanoviča, komentējot SIA _Rīgas satiksme _izsludināto kandidātu atlases iepirkumu pārvadājumiem ar mikroautobusiem, kuru apstrīdējuši divi uzņēmumi. Viņa un arī citi nozares pārstāvji norāda, ka vairākas prasības iekļautas ar vienu mērķi - lai konkursā uzvarētu līdzšinējā pakalpojumu sniedzēja, SIA Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS), kas aģentūrai LETA atzinusi, ka konkursā piedalīsies.

Ne tikai Cvetanovičas, bet arī citu pārvadātāju lielāko neapmierinātību izraisījusi prasība, ka pretendentam regulārajos pasažieru pārvadājumos trīs gadu periodā bijis jānobrauc vidēji 14 miljoni kilometru ik gadu. Iepriekšējā konkursā šis slieksnis bija krietni zemāks, un to Latvijas Radio atzinis arī viens no sūdzības iesniedzējiem - AS Liepājas autobusu parks valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns. "Ar tiem 150 mikroautobusiem var "uzskrūvēt" tādu nobraukumu, lai arī reisu ir mazāk nekā kādreiz, kad mikroautobusu satiksmi pilsētā nodrošināja vairākas firmas," Dienai saka Cvetanoviča. Viņas uzņēmums 2013.gadā kopā ar divām citām firmām Blands un DMK konkursā zaudēja, jo SIA Rīgas satiksme atrada neatbilstības nolikumam. Jaunajā konkursā šie uzņēmumi nepiedalīsies, taču sūdzība Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) iesniegta, lai norādītu uz problēmām nolikumā.IUB vēl nav izsludinājis datumu, līdz kuram izskatīs sūdzības. "Kandidātu atlases nolikuma prasības ir apstrīdētas IUB, un Rīgas satiksme šobrīd gatavo paskaidrojumus IUB, kuros tiks pamatota šo prasību iekļaušana iepirkuma dokumentācijā," Dienai skaidro Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 25.augusta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas