Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
2017. gadā par darbu Rīgas kartē Brandava (pa labi) maks kļuva biezāks par teju 148 tūkstošiem eiro; bet samērā ienesīgs bijis arī darbs tieši Rīgas satiksmē

Brandava amats Rīgas kartē – ar katru gadu aizvien ienesīgāks

Trešdien no amata atkāpies SIA Rīgas karte līdzšinējais valdes loceklis Aleksandrs Brandavs, kurš ir viens no Rīgas satiksmes korupcijas skandālā iesaistītajām amatpersonām. Kā liecina Brandava Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtās amatpersonas deklarācijas, amats Rīgas kartē viņa kopējos ienākumus ik gadu ļāva papildināt par vairāk nekā 100 tūkstošiem eiro.

Brandavs deklarāciju par pagājušo gadu vēl nav iesniedzis, bet 2017. gadā viņa alga Rīgas kartē bija 147,7 tūkstoši eiro. Alga Rīgas kartē viņam pieaugusi ik gadu, kopš viņš kļuva par amatpersonu un līdz ar to deklarācijas iesniegšana kļuva obligāta.

Visstraujāko kāpumu tā piedzīvojusi tieši pēdējos pāris gados.

Attiecīgi viņa alga 2017. gadā bija par 8,3 tūkstošiem eiro lielāka nekā 2016. gadā, bet 2016. gada alga Rīgas kartē bija par 12,8 tūkstošiem eiro lielāka nekā 2015. gadā.

Rīgas karte nebija Brandava vienīgais ienākumu avots. 2017. gadā viņš 31,4 tūkstošus eiro nopelnīja arī amatā Rīgas satiksmē. Jāatgādina, ka pēc aizturēšanas šā gada marta sākumā viņš tika atstādināts no amata Rīgas satiksmē, kur vadīja Elektronisko norēķinu projektu daļu.

2017. gadā viņš 21 tūkstoti eiro nopelnīja uzņēmumā Alpha Shipping Company. Iepriekšējos gados vairāk nekā 100 tūkstošu eiro ieņēmumus viņš guva arī kompānijā B-Serviss, no kuras dividendēs 2016. gadā viņš saņēma 130 tūkstošus eiro, kā arī Maltā reģistrētā uzņēmuma Leo Marine Company LTD, kurš Brandavam 2016. gadā nodrošināja 140,3 tūkstošu eiro ieņēmumus. 2017. gada deklarācijā šīs abas kompānijas pie ienākumu gūšanas avotiem vairs neparādījās.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsāktā kriminālprocesa ietvaros Brandavu 6. martā aizturēja, bet dienu vēlāk viņš atbrīvots pret 200 tūkstošu eiro lielu drošības naudu.

51% Rīgas kartes pieder Rīgas satiksmei, bet 49% - Francijas uzņēmumam Xerox Business Solutions. Uzņēmuma valdē no Rīgas satiksmes puses tiek deleģēti divi cilvēki - pašreizējais valdes loceklis Pāvels Tulovskis un līdz šim arī Brandavs, bet no Francijas uzņēmuma puses - Francijas pilsonis Ēriks Morizūrs.

Par jauno Rīgas satiksmes pārstāvi tiks lemts uzņēmuma dalībnieku kopsapulcē, kas plānota 9. aprīlī.

Top komentāri

a ko ta nu?
a
Un cik no tā atlec abiem noziedzīgā grupējuma Krusttēviem?
Ši cērmi dezinficēt
Š
Kur šis zaglīgais bomzis dzīvo?Vai kāds zin?Publicējiet lai tauta zin kur slēpjas tās apzadzēji.
Kuzjakins un Murisons
K
Nevis amats ienesīgāks, bet gan Brandavs ar katru gadu kļuvis rījīgāks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas