Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
2016. gada 16. martā par redzamāko nekārtību cēlāju pie Brīvības pieminekļa kļuva prokremliskais publicists Greiems Filipss

DP vērtējumā provokāciju risks šogad 16. martā paaugstināts

Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets telefonsarunā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma piektdienas rītā apstiprināja jau iepriekš iekšlietu ministra pausto, ka šajā gadā 16. martā, latviešu leģionāru piemiņas dienā, provokāciju risks ir augstāks nekā iepriekšējos gados.

"Drošības policijas rīcībā esošā informācija un mūsu novērtējums liecina, ka šogad, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, šis provokāciju risks varētu būt augstāks," atzina Mežviets, piebilstot, ka konstatēti arī ārzemnieku plāni ierasties Latvijā, lai piedalītos protesta akcijās 16. marta pasākumu kontekstā.

To, vai kāds iespējamais provokators uz robežas arī aizturēts, Mežviets nekomentēja un norādīja, ka detalizētus komentārus par operatīvo situāciju sniegt nevar, bet atgādināja, ka "jāņem vērā Saeimas vēlēšanu tuvošanās. Manā vērtējumā nozīmīgs faktors ir arī prokrievisko aktīvistu protesta akcijas pret pāreju uz izglītību latviešu valodā. Vēlēšanu gadā mēs skaidri redzam, kā dažādas prokrieviskās partijas un nevalstiskās organizācijas ļoti aktīvi pozicionējas publiskajā telpā, lai paustu savus viedokļus un veicinātu savu popularitāti pirms vēlēšanām. Visi šie faktori jāņem vērā arī leģionāru atceres dienā."

Jāatgādina, ka leģionāru dienā biedrības Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa pieteikusi gājienu ar aptuveni 100 dalībniekiem. Gājiens sāksies ap plkst. 11 pie Rīgas Sv.Jāņa baznīcas, turpināsies pa Kaļķu ielu, Brīvības bulvāri un noslēgsies pie Brīvības pieminekļa. Savukārt biedrība Nacionālo karavīru atbalstam ir pieteikusi sapulci Brīvības pieminekļa laukumā no plkst. 7 līdz 13. Plānots, ka tajā piedalīsies 20 cilvēki.

Rīgas domē pieteikts bija vēl viens, biedrības Latvijas Antinacistiskā komiteja plānots pasākums. Taču dome tam piemēroja ierobežojumus, nosakot, ka pasākums nevar norisināties vienlaicīgi un vienā vietā ar abu pārējo biedrību pasākumiem, tādēļ tai tika piedāvāti divi varianti - rīkot pasākumu vienlaicīgi, taču citā vietā, piemēram, Bastejkalnā, vai arī rīkot pasākumu Brīvības pieminekļa pakājē pēc abiem pārējiem pasākumiem.

Top komentāri

Trollis JT
T
Attēlā redzamais skinhedu radinieks - "antifašists" ir acīm redzami psihopāts. Kustīgajā bildē to varēja redzēt vēl pārliecinošāk. Kāpēc DP par šo diagnozi neziņot atklāti?
vai patiess paaugstināts?
v
tad nevajag te turēt nelikumīgos CCCP imigrantus, tad riski mazināsies visās jomās..
REX
R
Cien. LV Varas vīri: Jau kā 25 gadus mass media ziņo par paaugstinātiem riskiem LV un ne tikai 16.marta sakarā. Gribētos teikt, ka tas turpināsies vēl 100 gadus, ja netiks veikta agresīvo CCCP imigrantu repatriācija. Ir par maz konstatēt katru gadu vienu un to pašu: Situācija ir jālabo, ne jākonstatē vieni un tie paši fakti. Varbūt ar 100 gadi būs par maz, jo ir tak pilnīgi skaidrs, ka pārliecinātus staļiniešus-bolsevikus, gluži tāpat kā pārliecinātus hitleriešus-nacistus nekad nekur neviens vēl nav integrējis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas