Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunās apkures sezonas sākumā Rīgas siltuma siltumenerģijas tarifs varētu sasniegt 155 eiro

Sākoties jaunajai apkures sezonai, a/s Rīgas siltums siltumenerģijas tarifs varētu palielināties par 109,23%, sasniedzot 155 eiro par megavatstundu (MWh), šodien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Mājokļa jautājumu apakškomisijas sēdē informēja Rīgas siltuma valdes locekle Birute Krūze.

No šā gada 11.marta "Rīgas siltuma" klienti par vienu MWh siltumenerģijas maksā 74,08 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Mājokļa jautājumu apakškomisijas priekšsēdētāja Regīna Ločmele (S) atzina, ka plānoto cenu nespēs samaksāt ļoti daudzi iedzīvotāji, tādēļ vajadzētu noteikt cenu griestus.

Krūze, paužot personisko viedokli, norādīja, ka ir jānodrošina mērķēts atbalsts iedzīvotājiem. Savukārt Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis Aino Salmiņš uzsvēra, ka Latvijā nabadzības riskam pakļauti 439 000 jeb 23,4% iedzīvotāju, taču sociālo palīdzību līdz šim saņēma aptuveni 82 000 iedzīvotāju. Līdz ar to stāsts par mērķēto atbalstu ir samērā liela utopija, norādīja Salmiņš.

Krūze stāstīja, ka "Rīgas siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir iesniedzis tarifu projektu, kas paredz, ka no 1.augusta siltumenerģijas tarifs būs 86 eiro par MWh.

Krūze norādīja, ka "Rīgas siltums" ziemā 50% siltumenerģijas saražo no šķeldas, savukārt vasarā karsto ūdeni saražo tikai no šķeldas.

Kā vēstīts, "Rīgas siltuma" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.oktobra līdz 2020.gada 30.septembrim, bija 151,874 miljoni eiro, kas ir par 2,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieaugusi 11,6 reizes - līdz 15,6 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas