Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Kristovskim nav ilūziju par Rīgas domes sēdes iznākumu

Lai arī Rīgas domes opozīcija panākusi ārkārtas sēdes sasaukšanu par pilsētas mēra Nila Ušakova (SC) atcelšanu no amata, sēdes vadītājam Ģirtam Valdim Kristovskim (PS) nav ilūziju, ka dome varētu šo priekšlikumu atbalstīt.

Atzīstot, ka pozīcijai ir pietiekami daudz balsu, lai demisijas prasību noraidītu, Ģ.V.Kristovskis uzsvēra, ka galvenais ir analizēt domes vadības darbību kopumā. Formālais sēdes sasaukšanas iemesls ir necenzētā leksika, ko sarunā ar domes vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC) lietoja N.Ušakovs. Lai arī sēžu zālē saruna nebija dzirdama, vēlāk publiskajā telpā parādījās sarunas ieraksts no sēdes translācijas. N.Ušakovs publiski atvainojās par notikušo, bet vēlāk paziņoja, ka šo incidentu vairs nekomentēs.

Ģ.V. Kristovskis, kurš kā jautājuma ierosinātājs vadīs domes sēdi, atzina, ka par konkrēto gadījumu neesot daudz ko runāt - «vienā teikumā var pateikt, ka tas nav labi». Taču opozīcijas deputāti nolēmuši izteikt savu neapmierinātību ar domes vadības darbu kopumā, jo «gan jau būs vēl kāds, kam sirds ir pilna, sarunai jābūt plašākai, tas nevar būt tikai saziņas valodas kultūras vērtējums,» atzina Ģ.V.Kristovskis. Par to, kurš vēl varētu uzstāties debatēs, opozīcijā esošo partiju – Jaunā laika un Pilsoniskās savienības deputāti vienosies kopējā frakciju sēdē šodien pēcpusdienā.

Tehniski vadīt sēdi Ģ.V.Kristovskis esot gatavs, paļaujoties uz N.Ušakova solījumu, ka viņam tiks norīkots palīgs, kurš pamācīs, kuras pogas jāpiespiež, lai dotu deputātiem vārdu.

Komentējot N.Ušakova izteikumu LNT raidījumā 900 sekundes, ka SC arī nākotnē principiāli nevar sadarboties ar PS, Ģ.V.Kristovskis izteicās, ka Rīgas mēra aizvainojums ir bērnišķīgs un šis paziņojums nav ņemams nopietni. «Saskaņas centrs vienmēr ir teicis, ka ir gatavs sadarboties Latvijas interesēs, pārkāpjot individuāliem aizvainojumiem. Mūsu sliktās sadarbības pamatā līdz šim bijušas ideoloģiskas problēmas, jo Ušakovs nav nopietni attiecies pret Latvijai svarīgiem jautājumiem un nav spēris soli sabiedrības izlīguma virzienā. Viņa orientācija izteikti ir uz Austrumiem, bet es neesmu dzirdējis, ka viņš būtu kaut reizi aizbraucis uz Briseli,» izteicās Ģ.V.Kristovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas