Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mājokļu un vides komitejā lems par RNP valdes atbrīvošanu no amata

Rīgas domes Vienotības un Nacionālās apvienības Visu Latvijai TB/LNNK deputāti ir iesnieguši deputātu pieprasījumu, aicinot rīt 1. oktobrī Mājokļu un vides komitejā lemt par pašvaldības kapitālsabiedrības Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valdes atbrīvošanu no amata, portālu Diena.lv informēja Vienotības pārstāvis Nils Josts. 

Jautājumu tika plānots izskatīt jau 17. septembra komitejas sēdē, tomēr RNP valdes locekļi uz sēdi nebija  ieradušies, kā iemeslu minot lielo informācijas apjomu, ar ko jāiepazīstas.

Neskatoties uz opozīcijas deputātu iebildumiem, Saskaņas centra un Gods kalpot Rīgai deputātu vairākums piekrita lēmumprojektu par RNP valdes atbrīvošanu no amata izskatīt nākamajā sēdē.

Komitejā RNP valdes locekļiem būs jāatbild par Mājokļu un vides departamenta vēstulē norādītajiem pārkāpumiem, kas apliecina  RNP pienākumos ietilpstošo darbību neveikšanu pilnā apmērā. Tā departaments norāda, ka dzīvokļu īpašnieki netiek informēti par konstruktīvo elementu un inženiertehnisko iekārtu sliktu tehnisko stāvokli, ēku apsekošana tiek veikta formāli, netiek nodrošināti notekcauruļu un pamatu apmaļu remontdarbi, nepietiekami tiek kontrolēti ūdens starpību veidošanās iemesli, kā arī minēti vairāki citi būtiski pārkāpumi. Departaments norāda arī uz darbinieku nepietiekamu kompetenci un labas pārvaldības neievērošanu.

"Valsts Kontroles un Mājokļu un vides departamenta atklātie pārkāpumi ir pietiekami, lai nekavējoties atbrīvotu Rīgas namu pārvaldnieka valdi. Viņu nevēlēšanās pārkāpumus novērst rada zaudējumus rīdziniekiem, kuri turpina pārmaksāt par apsaimniekošanu," uzsver deputāts Valdis Gavars.

Jau vēstīts, ka RD opozīcijas deputātiem pagājušās nedēļas piektdienā neizdevās ārkārtas RD sēdē panākt RNP vadītāja valdes atbrīvošanu no amata.

Valsts Kontrole revīzijā Rīgas namu pārvaldniekā atklāja, ka dzīvokļu īpašnieki, maksājot par sava īpašuma pārvaldīšanu, ir seguši gandrīz visus ar māju pārvaldīšanu nesaistītos izdevumus. Atklāti arī citi pārkāpumi.
Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēde notiks 1. oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas