Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Martā par sejas aizsegu nelietošanu no sabiedriskā transporta Rīgā izsēdināti 495 pasažieri

Martā par mutes un deguna aizsegu nelietošanu no sabiedriskā transporta Rīgā izsēdināti 495 pasažieri, aģentūru LETA informēja Rīgas satiksmes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

"Rīgas satiksmes" biļešu kontrolieri kopā ar Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem no 1. līdz 14.martam veikuši 1173 sabiedriskā transporta pārbaudes, kuru laikā kontrolēts, kā pasažieri ievēro valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus. 

Par mutes un deguna aizsega nelietošanu 41 pasažierim policija piemērojusi sodu.

Sabiedriskā transporta pārbaudes "Rīgas satiksmes" biļešu kontroles veic arī bez Rīgas pašvaldības policijas klātbūtnes. Šādas kontroles marta pirmajās divās nedēļas veiktas 10 812 sabiedriskā transporta līdzekļos. 

Kā skaidro biļešu kontrolieri, kopumā pasažieri apzinīgi ievēro valstī noteiktos drošības pasākumus un aptuveni 98% pasažieru lieto mutes un deguna aizsegus. 

Gadījumā, ja pasažieris masku nav uzlicis, vai to izdarījis daļēji, biļešu kontrolieri palūdz to izdarīt, taču, ja pasažieris atsakās to darīt, viņam tiek palūgts izkāpt nākamajā pieturvietā. Savukārt, ja pārbaude notiek kopā ar Rīgas pašvaldības policiju, tad pret pārkāpēju tiek uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas