Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mazāk izmantotajos sabiedriskā transporta maršrutos RMS nodrošinās mikroautobusus

Mikroautobusus, ar kuriem turpināt pasažieru pārvadāšanu mazāk rentablajos maršrutos, SIA Rīgas satiksmei (RS) piegādās pilnsabiedrība Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS), aģentūrai LETA apstiprināja RS pārstāve Baiba Bartaševiča.

Lai samazinātu izmaksas par transportlīdzekļu uzturēšanu, nerentablākajos RS maršrutos pasažierus turpmāk plānots pārvadāt ar mikroautobusiem. Šādas izmaiņas no 5. marta piemeklēs, piemēram, atsevišķus 34.autobusa maršruta reisus.

Bartaševiča paskaidroja, ka šajos aizvietotajos autobusos būs pieejamas tās pašas braukšanas biļešu atlaides, kuras pasažieri izmanto standarta trolejbusos un autobusos. "Mikroautobusi kursēs tie paši, kuri ikdienā - zilganbaltie, un uz tiem būs izvietoti mūsu logo," teica RS pārstāve.

Viņa noliedza sabiedrībā izskanējušās bažas par to, ka visas izmaiņas izplānotas pēkšņi dēļ uzņēmuma finanšu grūtībām. "Par maršrutu izmaiņām tiek runāts jau sen un regulāri, vienkārši šobrīd vairākas izmaiņas tiks ieviestas vienlaikus. Nav tā, ka mēs visu laiku kaut ko tikai apgriežam un likvidējam. Pagājušajā gadā tika atvērts jauns tramvaja maršruts, pirms diviem gadiem - divi jauni autobusu maršruti. Satiksmes pārplānošana ir dabīgs process, ja seko līdzi pasažieru skaita izmaiņām un citiem aspektiem," skaidroja Bartaševiča.

Vislielāko neapmierinātību iedzīvotājos raisījušas izmaiņas 6.tramvaja maršrutā, kurš no 3.marta tiks slēgts "salīdzinoši nelielas pasažieru plūsmas dēļ".

Starp RS un RMS jau ir noslēgts līgums par mikroautobusu satiksmes nodrošināšanu Rīgā.

RS norāda, ka izmaiņas vairākos Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutos un kustības sarakstos veiktas, pamatojoties uz veiktajiem pasažieru plūsmas mērījumiem, kā arī iedzīvotāju priekšlikumiem un pilnsabiedrības Rīgas mikroautobusu satiksme ierosinājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas