Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Mūra sakopšanai pēc 11.novembra no valsts budžeta prasīs 22 000

Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), kas kā Rīgas pils pārvaldītāji ir atbildīgi arī par pils mūra un tam pieguļošās teritorijas sakopšanu pēc svecīšu nolikšanas Lāčplēša dienas vakarā, aprēķinājuši, ka no pils remontdarbiem paredzētajiem līdzekļiem šim mērķim nepieciešami 22 tūkstoši eiro.

VNĪ vēlas panākt, lai šim mērķim nepieciešamie līdzekļi no nākamā gada būtu paredzēti valsts budžetā, portālam Diena.lv apliecināja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Pašlaik pils mūra atjaunošanai pēc svecīšu dedzināšanas 11.novembra vakarā nepieciešamais finansējums ņemts no dažādām pozīcijām. VNĪ šā gada sākumā vērsās Rīgas domē (RD) ar lūgumu informēt, vai Lāčplēša dienas svecīšu vakars atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam ir bijis pieteikts pašvaldībā, kā arī, kurš ir minētā pasākuma organizators. Publiskā informācija liecināja, ka RD bija pieņēmusi lēmumu par transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumiem, lai nodrošinātu Lāčplēša dienas svecīšu vakara norisi. Tādēļ VNĪ aicināja RD kompensēt radušos izdevumus un turpmākajos gados laikus vienoties par uzkopšanas darbiem jau pirms pasākuma norises.

No RD saņemta atbilde, ka pašvaldība nerīko svecīšu nolikšanu pie Rīgas pils mūra Lāčplēša dienā, savukārt satiksme slēgta pēc Aizsardzības ministrijas lūguma. Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs (GKR) portālam Diena.lv pauda, ka svecīšu nolikšana netiek organizēta un ir tautas iniciatīva, tāpēc neuzskata, ka pašvaldībai būtu jāsadz izdevumi, ko VNĪ pieteicis kā zaudējumus.

VNĪ norāda, ka šogad Rīgas pils apkārtmūri sakops pilnībā. Iestājoties siltākam laikam, tuvākajās dienās atsāksies tā restaurācijas darbi, tostarp tiks likvidētas atlikušās sekas pēc svecīšu izvietošanas pērn Lāčplēša dienā. Par to panākta vienošanās arī ar būvnieku. Šogad sakopšanas darbi tikšot finansēti no Rīgas pils Priekšpils rekonstrukcijas - restaurācijas projektā iekļautajām pasūtītāja rezervēm neparedzētiem gadījumiem.

Taču vienlaikus VNĪ kopā ar būvniekiem un arhitektu atkārtoti vērsīs aicinās meklēt risinājumus, kā labāk plānot svecīšu izvietojumu, lai nebojātu apkārtmūri, kā arī, lai svecīšu nolikšana būtu ērta un parocīga iedzīvotājiem, piebilda Laukšteina.

Diena.lv jau vēstīja, ka vēl vairākas dienas pēc pērnā gada 11. novembra Rīgas pils mūris bija nokvēpis un notecējis ar sveķiem. VNĪ toreiz norādīja, ka sakopšanas darbi notiek visu nedēļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas