Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Netiek skatīta iespēja degvielas cenu kāpuma dēļ paaugstināt sabiedriskā transporta biļešu cenas Rīgā

Biļešu cenas paaugstināšana Rīgas sabiedriskajā transportā degvielas cenas kāpuma dēļ nav dienas kārtībā, aģentūrai LETA apliecināja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV).

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Rozīte atzina, ka uzņēmums jau izjūt degvielas cenu kāpumu. Taču viņa norādīja, ka biļešu cenas nosaka un var pārskatīt tikai Rīgas dome. 

Ņemot vērā, ka uzņēmums jau ir izjutis elektroenerģijas izmaksu būtisku pieaugumu pagājušā gada beigās un šī gada sākumā, attiecīgi arī degvielas cenu pieaugums noteikti atstās iespaidu. Tādēļ "Rīgas satiksme" veiks aprēķinus un savlaicīgi informēs Rīgas domi, lai risinātu zaudējumu kompensāciju.

Arī Pulks skaidroja, ka pašvaldība "Rīgas satiksmei" jau iepriekš ir kompensējusi dažādu iemeslu dēļ radušos zaudējumus. Piemēram, zaudējumi bija Covid-19 pandēmijas dēļ, kad būtiski samazinājās pasažieru skaits. Tāpat zaudējumus radīja straujais elektroenerģijas cenas kāpums.

Arī degvielas cenas celšanās atstās iespaidu, un pašvaldība lems par zaudējumu kompensēšanu.

Pašlaik par vienu braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā jāmaksā 1,15 eiro.

Kā ziņots, saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā divu nedēļu laikā 95.markas benzīna cena pieaugusi par 17,45%, bet dīzeļdegvielas cena par 21,86%, aģentūru LETA informēja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas izpilddirektore Ieva Ligere.

Viņa norādīja, ka 8.martā 95.markas benzīna cena, salīdzinot ar 22.februāra benzīna cenu, pieaugusi par 17,45% jeb 0,28 eiro par litru, savukārt dīzeļdegvielas cena pieaugusi par 21,86% jeb 0,32 eiro par litru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas