Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta (19:14) - RD Vienotība izsaka neuzticību Rīgas vicemēram Amerikam

Partijas Vienotība Rīgas domes deputāti izsaka neuzticību Rīgas pašvaldības uzņēmuma SIA Rīgas nami kapitāla daļu turētāja pārstāvim Andrim Amerikam, jo viņš nav pienācīgi veicis kapitālsabiedrības pārraudzību un kontroli, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes deputātu frakciju bloks Vienotība.

RD Vienotība deputāti uzskata, ka A.Ameriks nav pienācīgi veicis kapitāldaļu turētāja pienākumus, tādēļ aicina viņu atstādināt no šo pienākumu veikšanas vismaz uz izmeklēšanas laiku.

"A.Ameriks varētu atkāpties pats, tādējādi uzņemoties politisko atbildību, tomēr izskatās, ka viņš to nedarīs un visādiem PR gājieniem mēģina norobežot sevi no šī jautājuma," teikts frakcijas Vienotība paziņojumā.

Valūtas maiņas darījumi ar uzņēmuma līdzekļiem veikti jau kopš 2010. gada, mahinācijās ieguldīti vairāki miljoni, šādus darījums nevarēja nepamanīt, šobrīd mērāmo zaudējumu summa ir vairāk kā 1 265 000 latu, uzskata RD Vienotība deputāti.

"Tieši vicemērs ir atklājis pārkāpumus šajā uzņēmumā. Tieši viņš arī nodeva visus aizdomās turamos policijas rokās. Viņam par to būtu jāizsaka pateicība. Bet opozīcijai pirms vēlēšanām ir visas tiesības vingrot. Nebūšu izbrīnīts, ja tuvākajā nākotnē viņi mēģinās izteikt kaut kādu neuzticību arī man," saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.


(pievienots Rīgas mēra komentārs pēdējā rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas