Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

papildināts (12:53) - Iedzeršanas laikā atbruņojot sievieti, sprāgst paštaisīta granāta

Rīgā, Palmu ielā 4 daudzstāvu dzīvojamā mājā noticis sprādziens, viens cilvēks negadījumā cietis, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.Piektdienas naktī policija saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Palmu ielā, jo tur bija noticis sprādziens. Notikuma vietā ieradās pretterorisma vienības Omega darbinieki, kuri pārmeklēja dzīvokli un atrada vēl nesprāgušu visdrīzāk mājas apstākļos izgatavotu granātu.

Kad dzīvoklis bija no sprādzienbīstamiem priekšmetiem brīvs, tika noskaidroti visi apstākļi – pēc sākotnējās informācijas dzīvoklī notikusi iedzeršana. Alkohola lietošanas laikā starp 45 gadus vecu dzīvokļa saimnieci un viesiem izcēlies strīds, kura laikā sieviete viesiem piedraudējusi ar mājas apstākļos izgatavotu granātu. Viens no viesiem sievieti neveiksmīgi atbruņojis un granāta uzsprāgusi viņa rokā.

Cietušais ir 46 gadus vecs vīrietis, viņš ar smagām traumām atrodas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas klīnikā. Sprādzienā vīrietis ticis smagi sakropļots. Viņa dzīvības glābšanā bija jāiesaista multidisciplināra ārstu komanda - reanimatologs, ķirurgs, traumatologs, mikroķirurgs, neiroķirurgs, anesteziologi un radiologi.

Negadījumā vīrietis bija zaudējis lielu asins daudzumu, guvis smagas kropļojošas traumas - arī ekstremitātes amputāciju, sprādziens ir radījis plašu brūci vēderā, traumējot vēdera dobuma orgānus, augšstilbu, skarta ir arī galva, kā arī ir daudz sīku brūču. Sprādziena rezultātā vīrietim metāla fragmenti bija izkaisīti pa visu ķermeni.

Par laimi citas dzīvoklī esošās personas nav cietušas, taču dzīvokļa saimniece ir aizturēta. Sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, kuras laikā tiks noskaidroti precīzi notikušā apstākļi. Izmeklēšanas ietvaros notiks atrastās granātas ekspertīze.

Uz notikuma vietu pēc Valsts policijas lūguma ieradās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki un no ēkas tika evakuēti visi iemītnieki.

Ap plkst.6 no rīta visi ēkas iemītnieki tika ielaisti savos dzīvokļos, taču to dzīvokļu, kuri atrodas zem notikuma vietas, īpašniekiem dzīvoklis bija jāatstāj. Tāpat uz notikuma vietu izsaukts būveksperts, lai izvērtētu sprādziena rezultātā radītos bojājumus ēkai.

(pievienota 4.-5.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas