Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pašvaldība skaļāk klauvēs pie suņu īpašnieku sirdsapziņas

Līdz pat izskatīšanai Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas komitejas sēdē nonācis jautājums par cīņu ar suņu saimniekiem, kuri aiz saviem mīluļiem nesavāc izkārnījumus, ceturtdien vēsta laikraksts Diena. Tapusi SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valdes locekļa Ivo Leča vēstule ar sūdzību, ka iedzīvotāji nepilda Ministru kabineta noteikumus un nesavāc suņu ekskrementus, "tādējādi radot antisanitārus apstākļus un papildu darba apjomu dzīvojamo māju pārvaldītājam teritoriju sanitārās sakopšanas nodrošināšanā".

Vēstulē norādīts, ka iedzīvotāji suņus pastaigās ved gan pirms, gan pēc sētnieku darba laika. Tāpēc, lai nodrošinātu dzīvojamajām mājām piesaistīto teritoriju tīrību, to sanitārā kopšana būtu jānodrošina arī pēc sētniekiem noteiktā darba laika, kas var palielināt RNP sniegtā pakalpojuma izmaksas iedzīvotājiem. Vēstule izraisījusi domes komitejas rosību, ir saņemtas atbildes no Rīgas pašvaldības policijas, kā arī Mājokļu un vides departamenta, un šodien sēdē plānots pieņemt lēmumu ar pieciem punktiem, paredzot uzdot nodrošināt stingrāku kontroli, apzināt vietas, kurās jāizvieto informatīvas norādes, kā arī izvērtēt iespējas iekārtot speciālus laukumus suņu pastaigām. Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas komitejas sēdēs šis jautājums skatīts jau vairākkārt, taču iepriekšējā deputātu sasaukuma laikā, atzīst komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR). Tomēr, pēc viņa teiktā, "par visām lietām dienestiem jāatgādina par pienākumiem un atbildību". Normatīvie akti neliedz sodīt tos, kuri par suņu ekskrementu savākšanu nerūpējas - Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka pie atbildības saucamai personai var izteikt brīdinājumu vai naudas sodu: fiziskajām personām no septiņiem līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām - no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas. Atkārtotu pārkāpumu gadījumā naudas sods fiziskajām personām ir no 15 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām - no 700 līdz 1400 eiro. Pašvaldības policija vēstulē domei informē, ka pērn policijas darbinieki kopumā fiksējuši 307 pārkāpumus, savukārt 2014.gada pirmajos trīs mēnešos - jau 96. Lielākā problēma, kas vairākus gadus tā arī nav atrisinājusies, ir mājdzīvnieku reģistrācija, atzīst Turlais: "Ne Ministru kabineta, ne Rīgas domes noteikumi nav vērsti uz to, lai tos ievērotu paši dzīvnieki. Kamēr nevaram noteikt, kurš ir dzīvnieka saimnieks, mums nav, pret ko vērsties."Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena ceturtdien, 10.aprīlī!

Top komentāri

@
@
varbūt vismaz parastās miskastes var uzlikt??? Vecmīlgrāvī vispār nav kur izmest to suņa kaku.
Anti homo sovetikus
A
Drīzāk gan pašvaldībām vajadzētu orientēties uz savu klientu vajadzībām, kā tas ir civilizētās valstīs, citādi kāpēc man kā suņu īpašniekam būtu jāmaksā nodokļi?
anira.
a
...vispirms jau ta ka vajadzetu sakt ar cilveku bezkaunigam izdaribam kapnu telpas,pagalmos,kur vinu kakinas stav piekaltusas.Nepieminesu sauseligo urina smaku,un alkohola smirdonu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas