Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pašvaldības policijā saņemtas 60 sūdzības par troksni festivāla Kubana laikā

 Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) dežūrdaļā saņemtas 60 sūdzības par naktsmiera traucēšanu un trokšņiem aizvadītajā naktī, kuru avots, iespējams, bija Lucavsalā notiekošais mūzikas festivāls Kubana, aģentūrai LETA pastāstīja RPP preses pārstāve Inese Krieviņa.

Krieviņa arī informēja, ka RPP aizvadītajā naktī nav konstatējusi pārkāpumus festivāla teritorijas apkārtnē, kur dežūrē RPP darbinieki. Festivāla iekšienē kārtību nodrošina organizatoru piesaistītā apsardzes firma.

Kā novēroja LETA, sūdzības par traucētu naktsmieru iedzīvotāji aktīvi pauduši sociālajos tīklos, tostarp adresējot tās Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) un norādot, ka viņš ir atbildīgs "par neizgulējušos cilvēku pieļautajām kļūdām un veselības problēmām," un skaidrojot, ka doma sarīkot šādu pasākumu pilsētas centrā nav bijusi saprātīga. Troksnis traucējis iedzīvotāju mieru dažādās apkaimēs, tostarp Mārupē un Ziepniekkalnā.

Rīgas domes saistošajos noteikumos par sabiedrisko kārtību Rīgas administratīvajā teritorijā noteikts, ka ir aizliegts trokšņot, ja tas traucē apkārtējo personu mieru, iestāžu, organizāciju normālu darbību, bet nav saistīts ar satiksmi vai pasākumiem, kas saskaņoti ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru, un troksnim nav pastāvīgs raksturs. Par pastāvīga trokšņa radīšanu ar savu darbību vai bezdarbību, kas pārsniedz normatīvajos aktos noteiktos trokšņa normatīvus vai robežlielumus, vainīgā persona saucama pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka Rīgā, Lucavsalas dienvidu daļā, vakar tika atklāts Kaļiņingradā aizliegtais mūzikas festivāls Kubana, kas norisināsies līdz 9.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas