Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc notikumiem pie pieminekļa Pārdaugavā vērtēta vairāku pedagogu rīcība

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments pēc 9. un 10.maija notikumiem pie padomju karavīru pieminekļa Pārdaugavā vērtējis pāris Rīgas pedagogu rīcību, noskaidroja aģentūra LETA.

Departaments vērtējis Rīgas Vingrošanas skolas sporta trenera, kādreizējā Rīgas domes deputāta no "Saskaņas" Igora Kuzmuka rīcību saistībā ar Krieviju slavinošām aktivitātēm. Kā novēroja LETA, Kuzmuks savā "Facebook" kontā publicējis Krieviju slavinošus ierakstus.

Departaments norāda, ka Vingrošanas skolas direktors veicis pārrunas ar Kuzmuku, aicinot skaidrot rīcības motīvus, tiesiskos un ētiskos aspektus, kā arī izvērtēt savas publikācijas un komentārus sociālajos tīklos. Vienlaikus skolas direktors esot brīdinājis Kuzmuku, ka, ja tiks veiktas darbības, kas nelabvēlīgi ietekmēs skolas reputāciju, tiks lemts par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Savukārt Rīgas austrumu pamatskolas skolotāja Viktorija Kaškarova, kuru pasākuma laikā tika aizturēta Uzvaras parkā, pati iesniegusi atlūgumu un aizgājusi no darba.

Kā skaidro departaments, divas dienas pēc notikumiem Uzvaras parkā - gan 11.maijā, gan 12.maijā - Kaškarova neieradās darbā skolā, par ko noformēti akti un pieprasīts paskaidrojums. Ar 13.maiju viņa esot izbeigusi darba tiesiskās attiecības Rīgas austrumu pamatskolā pēc pašas vēlēšanās.

Rīgas 80.vidusskolas direktori, Rīgas domes opozīcijas deputāti Annu Vladovu (S) Izglītības, kultūras un sporta departaments aicinājis nošķirt savu politisko darbību no profesionālās darbības, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Departaments vērtēja Vladovas rīcību pēc tam, kad viņa 10.maijā pie padomju armijas karavīru pieminekļa Pārdaugavā nolika sveces. Departaments pieprasīja Vladovai skaidrot viņas kā izglītības iestādes direktores rīcības motīvus, tiesiskos un ētiskos aspektus, tostarp attieksmi pret Latvijas valsti un pastāvošo tiesisko kārtību.

Vladova esot iesniegusi paskaidrojumu par iepriekš minētajiem jautājumiem, kā arī norādes uz publiski pieejamiem informācijas avotiem, kur pausts viņas viedoklis par Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu.

Izvērtējot situāciju un veicot pārrunas ar skolas direktori, departaments paudis, ka viņai būtu nepārprotami jānošķir Rīgas domes deputātes politiskā darbība un pašvaldības dibinātas izglītības iestādes direktores rīcība, ņemot vērā likumdevēja noteiktās īpašās prasības izglītības iestādes vadītājam un pedagogam. Tās esot saistītas ar valsts funkciju īstenošanu izglītības jomā - veidot izglītojamo priekšstatus par sabiedrību, valsti un tās vērtībām.

Departamenta ieskatā, izglītības iestādes vadītājam un pedagogam būtu jāapzinās, ka izglītības iestādes vadītājs un pedagogs nevarēs izmantot rīcības un vārda brīvību tik lielā mērā, kādā to varētu izmantot citu, ar izglītošanu nesaistītu profesiju pārstāvji.

Iepazīstoties ar Rīgas 80.vidusskolas audzināšanas programmu trīs gadu periodam un sasniedzamajiem rezultātiem, Izglītības, kultūras un sporta departaments secinājis, ka skolas audzināšanas programma veicina izglītojamā izpratni par vērtībām un tikumiem, sekmē kultūrvēsturisko pieredzi un nodrošina piederību un lojalitāti Latvijas valstij un Satversmei. Skola organizē pasākumus un aktivitātes, kas sekmē izpratni un stiprina izglītojamo patriotismu, lojalitāti un piederību skolai, novadam, pilsētai un valstij kopumā.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīcībā neesot informācijas par citu Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu vadītāju vai pedagogu pārkāpumiem saistībā ar Krievijas slavināšanu 9. un 10. maija pasākumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas