Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pulks: Man būtu aicinājums Ušakovam ar zvēriņiem nodarboties brīvajā laikā

Pagājušajā nedēļā Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) pārsteidza ar neierastu paziņojumu – mēra birojā turpmāk dzīvos divi no patversmes paņemti kaķi. Daudzi, tostarp arī RD deputāts Olafs Pulks (Vienotība), šādā lēmumā saskatīja veiksmīgu sabiedrisko attiecību gājienu. Tomēr politologs Ivars Ījabs uzskata, jebkurš politiķis ir arī cilvēks un neesot nekā slikta faktā, ka mērs šos kaķus vēlas izmantot savā publiskajā komunikācijā.

N.Ušakovs par savu publisko tēlu un komunikācijas stilu noteikti nevar sūdzēties, jo saskaņā ar SKDS 2011.gada februārī veiktas aptaujas datiem viņš ir vispopulārākais Rīgas mērs kopš 1998.gada. Un ne velti šāda popularitāte – par savu pirmo un galveno prioritāti N.Ušakovs pasludinājis sociālo aizsardzību. "Izsniegto pabalstu apjoms palielinājās vairāk nekā pusotru reizi, bet nestrādājošajiem pensionāriem tika nodrošināts sabiedriskais transports bez maksas," norādīts N.Ušakova mājaslapā.

RD Vienotības frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Olafs Pulks gan domā, ka bezmaksas sabiedriskais transports ir viņa vienīgā iniciatīva, turklāt tā, viņaprāt, neesot vērsta uz pilsētas attīstību. O.Pulks arī pieļauj, ka visam N.Ušakova darbam esot nosprausts viens mērķis – viņa personīgā publicitāte. "Publicitātes gājieni viņam ir katru dienu, viņš katru mirkli ir kaut kur izskrējis, kaut ko apskatījis, kaut ko garām skrienot sagrābstījis, turklāt viņam ir ļoti liels atbalsts medijos," portālam Diena.lv pauda RD deputāts.

Tāpat viņš norādīja, ka arī patversmes kaķu izmitināšana mēra birojā esot viens no publicitātes pakāpieniem. "Ir vēl tomēr palicis pietiekoši ilgs laiks līdz 2013.gadam, proti, vēlēšanām. Kas būs nākamais? Tīģerēni, zilonēni, lācēni vai kas cits? [..] Ja mēs skatāmies nopietni, vai tas vispār ir pieļaujams, ka kaķis tiek ņemts nevis uz mājām, bet darba vietu. Galu galā apmeklētājiem, kuri nāk pie RD priekšsēdētāja, varētu būt arī alerģija. Tagad mēs saprotam, ka tām sekretārēm, kas diennakti strādā, ir atrasts pielietojums, viņas tur vāc kaķīšu izkārnījumus, baro viņus," tā O.Pulks.

Deputāts aicināja RD priekšsēdētāju pievērsties tiešo pienākumu pildīšanai un ar "zvēriņiem" nodarboties brīvajā laikā - vēlams savā personīgajā miteklī. "Mēs redzam domē, ka viņš vienu tvitera kontu apkalpo sēdēdams domes sēdē, un, ja tagad viņš ir kontu radījis arī kaķīšiem, tad cik sēdes viņam būs vajadzīgas, lai arī tur vēl rakstītu? Tā kā viss tas vērsts uz vienu mērķi – kā viņš izskatās publiski, viss pārējais šo personu neinteresē," sacīja O.Pulks. 

Politologs I.Ījabs gan tam nepiekrīt un uzskata, ka arī politiķis ir tikai cilvēks - ja N.Ušakovam patīk kaķi, tad kādēļ, lai viņš tos neturētu. Tāpat I.Ījabs skaidroja, ka N.Ušakovs savu popularitāti izpelnījies ar sociālo orientāciju iekšpolitikā, kas brīžiem robežojas ar vieglu populismu. "Es domāju, ka tās ir viņa personiskās īpašības, kas viņu padara par tādu, jo viņš, pirmkārt, labi izskatās, viņš ir piederīgs tai paaudzei, kas vairs nav saistāma ar komunisma pagātni. Otrkārt, viņš domā, ko viņš runā, jo būdams žurnālists viņš ir sapratis, ko var runāt, ko nevar runāt," uzskata politologs.

Arī tad, ja N.Ušakovam gadās pateikt ko neveiklu, tad, kā uzskata I.Ījabs, cilvēki to viegli aizmirst. "Viņš ir no tiem, kam piemīt tāds kā teflona šarms tajā ziņā, ka viņam nelīp klāt tās daudzās lietas. Viņam nav pielipis klāt arī tas, ka viņš Vērmaņdārzā izteicās par Latvijas kļūšanu par Krievijas sastāvdaļu. Viņam nav pielipušas arī citas lietas. Uz Latvijas kopējā zvēru dārza fona, piemēram, uz Valda Zatlera fona, N.Ušakovs izskatās ļoti labi," pauda I.Ījabs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas