Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

RD noraida daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku un biroju ēkas būvniecību Mazajā Arkādijas parkā

Rīgas dome (RD) otrdien noraidīja divu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku un vienas biroju ēkas būvniecību Mazajā Arkādijas parkā Rīgā, Mazajā Nometņu ielā.

Saskaņā ar dokumentiem privātpersona Andrejs Blažko, kuram pieder 10 665 kvadrātmetrus (m2) plašs zemesgabals M. Nometņu ielā, vēlas tur būvēt divas daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas un vienu biroju ēku ar pazemes autonovietni. Būvniecības ierosinātājs ir Blažko pilnvarotā persona uzņēmums "Grantex".

Rīgas mērs Nils Ušakovs gan iepriekš uzsvēra, ka, ņemot vērā rīdzinieku protestus un pašvaldības intereses, apbūve Mazajā Arkādijas parkā nenotiks. "Vēsturiski šeit vienmēr ir atradies parks, un ir saprotama iedzīvotāju vēlme to saglabāt," viņš sacīja un piebilda, ka īpašniekam, kurš vēlas attīstīt teritoriju, īstenot nopietnu projektu, gan no tā nav jācieš, tāpēc pašvaldība viņam piedāvās līdzvērtīgu zemesgabalu.

"Iegūstot šo parku pilsētas īpašumā, pašvaldība varēs to labiekārtot, un Rīga kļūs bagātāka ar vēl vienu sakoptu vietu," norādīja Ušakovs.

Atbilstoši Rīgas teritorijas plānojumam 2006.‒2018.gadam zemesgabals M.Nometņu ielā atrodas jauktas apbūves teritorijā ar apstādījumiem, un vienlaicīgi zemesgabals atrodas apbūves aizsardzības teritorijā Āgenskalns.

Pašvaldībā informēja, ka būvniecības priekšlikums paredz no kokiem brīvajā zemesgabala daļā veidot divu dažādu būvapmēru un arī divu atšķirīgu izmantošanas funkciju ēku kompozīciju ar stāvu skaitu līdz trim stāviem. Biroju ēka izvietota tuvāk M. Nometņu  ielas un Kokles ielas krustojumam, bet 20 dzīvokļu dzīvojamā ēka – apmēram gruntsgabala vidū ar orientāciju ziemeļu/dienvidu virzienā. Pazemes stāvā paredzēta vienlīmeņa autostāvvieta 90 automašīnām ar iebraukšanu un izbraukšanu no Kokles ielas puses. "Plānotā apbūves intensitāte ir 40%, bet brīvā teritorija ‒ 170%, kas atbilst jauktas apbūves ar apstādījumiem teritorijās noteiktajiem apbūvi raksturojošiem rādītājiem," klāstīts dokumentos.

Saskaņā ar dokumentiem būvniecības ieceres publiskā apspriešana notika no šā gada 25.februāra līdz 25.martam. Kopumā tika saņemtas 603 aizpildītas aptaujas anketas, un 64 anketas ir būvniecības ieceri atbalstošas, viena anketa bija bez viedokļa, bet 509 anketas bija būvniecības ieceri noraidošas. "Publiskās apspriešanas laikā saņemti 29 vietējo iedzīvotāju iesniegumi kopumā ar 82 parakstiem ar lūgumu neatļaut būvniecību," informēja RD.

Pašvaldība atzīst ‒ lai gan būvniecības ieceres līdzšinējā attīstības gaita un būvniecības ieceres publiskās apspriešanas rezultātu apkopojums parāda, ka 591 iedzīvotājam ir iebildumi pret divu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku un vienas biroju ēkas ar pazemes automobiļu novietni Rīgā, M. Nometņu  ielā, attīstības priekšlikumu, Rīgas pilsētas būvvaldei nav tiesiska pamata neatļaut veikt paredzēto būvniecību.

RD Pilsētas attīstības komiteja iepriekš vienbalsīgi noraidīja Mazās Arkādijas apbūves ieceri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas