Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

RD opozīcijai vēl nav izdevies savākt nepieciešamo parakstu skaitu ārkārtas sēdes sasaukšanai

Rīgas domes opozīcijas partijām vēl nav izdevies savākt nepieciešamo parakstu skaitu, lai ierosinātu domes ārkārtas sēdi par Satiksmes departamenta direktora Vitālija Reinbaha atbrīvošanu no amata, aģentūrai LETA pastāstīja partijas Vienotība frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Olafs Pulks.

Rīgas domes opozīcijas partijas Vienotība un Nacionālā apvienība vēlas sasaukt domes ārkārtas sēdi, lai lemtu par Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora Vitālija Reinbaha atbrīvošanu no amata. Priekšnoteikums, lai rosinātu šādas ārkārtas sēdes sasaukšanu, ir 20 deputātu paraksti, kurus opozīcijas partijas vēl nav savākušas. Savācot un iesniedzot parakstus domes augstākajām amatpersonām, ārkārtas sēde jāsasauc ne vēlāk kā trīs dienu laikā.

Frakcijas referents Edgars Ikstens apstiprināja minēto informāciju, paskaidrojot, ka šobrīd parakstījušies aptuveni desmit deputāti.

Šobrīd atvaļinājumā ir Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa), taču tam nevajadzētu būt šķērslim, jo šādu sēdi izsludina tas, kurš pilda domes priekšsēdētāja pienākumus. "Domāju, ka sēde varētu būt pēc Līgo svētkiem," piebilda Pulks.

Jau ziņots, ka vakar Rīgas domes opozīcijas partijas sarīkoja preses konferenci, kurā pauda savu nostāju attiecībā uz iepriekšējās nedēļas nogalē atklātībā nākušajiem skandāliem Rīgas domes Satiksmes departamentā un Rīgas Centrāltirgū.

Rīgas domes opozīcija vienojās aicināt domes vadību sniegt paskaidrojumus un rosināt sasaukt ārkārtas sēdi, lai lemtu par Reibaha atbrīvošanu no amata. Tāpat Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) tiks prasīts vērtēt, kāpēc dienā, kad atklātībā nonāca informācija par diviem korupcijas skandāliem Rīgas domē, darbā nebija neviena atbildīgā.

Vienotības frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte norādīja, ka pagājušās nedēļas nogalē notikušie korupcijas skandāli Rīgas domē vērtējami kā ārkārtas notikumi. Ēlerte minēja, ka tā esot daļa no sistēmas, kas pastāvēja domē un turpina tajā pastāvēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas