Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

RD Vienotība: Vēlētāji pauduši neuzticību Ušakovam; viņam jāatkāpjas

Rīgas domes frakcijas Vienotība deputāti uzskata, ka referenduma rezultāti parāda rīdzinieku attieksmi pret Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC), tādēļ viņi aicina N.Ušakovu atkāpties, portālu Diena.lv informēja frakcijā.

"Ņemot vērā, ka Ušakovs vienmēr sevi ir pozicionējis kā visu rīdzinieku mēru, rīdzinieki 18.februārī ir pauduši savu nostāju, tādējādi izsakot savu neuzticību Rīgas mēram," sacīja deputāti. Tādēļ frakcijas Vienotība deputāti aicina Rīgas domes priekšsēdētāju rīkoties atbilstoši rīdzinieku 18.februārī nodemonstrētajai attieksmei un atkāpties.

Deputāti arī izsaka pateicību 225 437 rīdziniekiem, kas 18.februārī notikušajā referendumā nobalsoja par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu Latvijā.

RD frakcija Vienotība uzskata, ka referenduma rezultāti ir nodemonstrējuši rīdzinieku attieksmi arī – pret Rīgas domes priekšsēdētāju N.Ušakovu, kurš "bija aktīvs referenduma atbalstītājs".

Kā liecina provizoriskie referenduma rezultāti, Rīgā pret krievu valodu kā otru valsts valodu ir nobalsojuši 63,56 % balsstiesīgie rīdzinieki. Savukārt "par" ir nobalsojis krietni mazāks skaits rīdzinieku – 127 784 jeb 36,03 % no balsstiesīgajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas