Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīga atzīta par sesto Labāko Eiropas galamērķi

Organizācija European Best Destinations (Eiropas labākie galamērķi - EDB) publicējusi ikgadējo sarakstu ar 20 aktuālākajām tūristu apmeklējuma vietām, kas izraudzītas starp vairāk nekā 500 citiem ceļotāju galamērķiem un ieguvušas 2024.gada labāko Eiropas galamērķu goda nosaukumu.

Starp 20 šī gada labākajiem tūrisma galamērķiem, kuru sarakstu publicējusi arī žurnāla "Forbes" tīmekļa vietne, ierindojusies arī Rīga.

Šī gada labākie tūrisma galamērķi izraudzīti, pamatojoties uz vairāk nekā miljonu ceļotāju balsojumu 172 valstīs.

Ar rekordlielu balsu skaitu pirmajā vietā izvirzījusies Marvelja Spānijas dienvidos, kuru par sava šī gada atvaļinājuma vietu izraudzījuši īpaši liels skaits amerikāņu un britu, norāda EBD. Marveljai seko Monako, Malta, Ženēva un Batumi Gruzijā.

Savukārt sestajā vietā ierindojusies Rīga, kas atzīta par ideālu galamērķi neilgai atpūtai cilvēcīga mēroga pilsētā. Kā apgalvo EDB, Rīgā cauru gadu notiek dažādi kultūras pasākumi un iespējams baudīt iepirkšanos, gastronomiju, dabu, mākslu un jūgendstila arhitektūru.

Rīga esot iecienītākais tūristu galamērķis Baltijas valstīs, kas visvairāk vilina gados jaunos ceļotājus, kuri vēlas iepazīt Eiropu par vispieejamāko cenu.

Rīgai labāko divdesmitnieka vidū izdevies apsteigt, piemēram, tādas tūrisma metropoles kā Florence un Londona.

Labākie tūrisma galamērķi tiek izraudzīti, pamatojoties uz dzīves kvalitāti, ilgtspējīgu attīstību, kultūras pasākumu pieejamību visa gada garumā, popularitātes pieaugumu sociālajos tīklos un starptautisko novērtējumu, piemēram, iekļaušanu UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Visi pirmajā divdesmitniekā iekļuvušie tūrisma galamērķi tiks reklamēti visa gada gaitā, kā arī saņem tiesības lietot zīmolu "2024.gada Eiropas labākais galamērķis".

EBD sadarbībā ar Eiropas Komisijas (EK) ilgtspējīgā tūrisma veicināšanas platformu "EDEN Network" kopš 2009. veido dažādu tūrisma galamērķu konkursus, tajā skaitā "labākais Eiropas Ziemassvētku tirdziņš", "Labākās Eiropas pludmales", "Visromantiskākie galamērķi" un "labākie Eiropas slēpošanas kūrorti".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas