Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rīgā Līgo svētkus atzīmēs ar krāšņu Paula lieluzvedumu

Ar vērienīgu Raimonda Paula lieluzvedumu Līgo Rīga!, ugunskuru kuršanu, dejām un radošajām darbnīcām sestdien, 23.jūnijā, sākot no plkst.17.00, Rīgas 11. novembra krastmalā vērienīgi tiks svinēti Līgo svētki.

Galvaspilsētas svinību galvenais akcents šreiz būs īpaši veidots Raimonda Paula lieluzvedums Līgo, Rīga!, kurš tapis kopā ar ceremoniju orķestri Miers un bērziņš, kori Kamēr… un diriģentu Māri Sirmo, tautas deju ansambli Rotaļa, dziedātājiem un aktieriem Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu, Agnesi Rakovsku, Kažu, Valteru Frīdenbergu, Mariju Bērziņu, Andri Bērziņu, Jāni Paukštello, Hariju Spanovski, šova OKartes skatuve dalībniekiem un daudziem citiem. Lieluzvedums sāksies plkst. 21.00, un līgotāji to varēs vērot arī mājās, LNT ēterā.

Jau tradicionāli 11.novembra krastmalā darbosies trīs skatuves – Vakara sēta, Nakts sēta un Rīta sēta. Katrā no tām skanēs atšķirīga mūzika un uzstāsies dažādi mākslinieku, Dienu informēja Rīgas pašvaldībā.

Apmeklētāji tiks gaidīti krastmalā jau no plkst.17.00, kad Pušķošanās sētā kopā ar folkloras kopu Ceiruļeits varēs posties svinēšanai, vīt vainagus, apdziedāties, iet rotaļās un apgūt danču soļus. Plkst. 20.00 Nakts sētas skatuvi ieskandinās Jāņu dziesmas apvienotā folkloras ansambļa atskaņojumā. Vēlāk uzstāsies grupas Labvēlīgais tips, Sīpoli, kā arī skanēs dziesmas Normunda Rutuļa, Marijas Bērziņas un Kristapa Rūķīša izpildījumā.

Uz Vakara sētas skatuves no plkst. 23.00 līdz pat 4.00 rītā uzstāsies tādi mākslinieki kā grupa Turaidas roze, Latvijas Nacionālā teātra aktieru grupa Greizais ratiņš, aktieru ansamblis Drama un grupa Sestā jūdze. Savukārt Rīta sētā no plkst. 23.00 uzstāsies grupas Musiqq un PeR, kā arī Liene Candy un DJ Roberts Lejasmeijers.

Mājīgai līgošanai krastmalā tiks izvietotas teltis ar gariem galdiem Jāņu mielasta baudīšanai. Pasākuma laikā  krastmalā tirdzniecības vietās varēs iegādāties Līgo svētku tradicionālos ēdienus un atspirdzinošus dzērienus. Šogad pirmo reizi svētkos vienkopus būs visi Latvijas labākie alus darītāji. Krastmalā tiks tirgotas arī Jāņu zāles, vītnes un vainagi.

Savukārt Līgo pasākums tautiskās tradīcijās notiks Dzegužkalnā ar folkloras kopu uzstāšanos, danču klubu priekšnesumiem, Jāņu sveikšanu, lauku mielastu un dejām līdz rīta gaismai.

Svētku pasākumus organizē Rīgas galvaspilsēta, un plašāka svētku programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Jāpiebilst, ka svinētāju ērtībai 23. un 24.jūnijā sabiedriskais transports Rīgā kursēs bez maksas, Līgo naktī būs arī papildus reisi, pavēstīja pilsētas pašvaldībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas