Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā plāno ieviest NĪN atvieglojumu 90% apmērā bērniem invalīdiem

Rīgā plānots ieviest nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumu 90% apmērā bērniem invalīdiem un personām, kuru dzīvesvieta deklarēta kopā ar bērnu invalīdu.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti šodien sēdē atbalstīja NĪN atvieglojuma paaugstināšanu no 50% līdz 90% no aprēķinātās nodokļa summas bērniem invalīdiem vai personām, kuru dzīvesvieta deklarēta kopā ar bērnu invalīdu.

Tāpat grozījumi paredzēs NĪN atvieglojumus apgādnieku zaudējušām personām līdz 24 gadu vecumam. Pašreiz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums paredzēts personām, kuras aprūpē bērnu, kurš saņem apgādnieka zaudējuma pensiju. Līdz šim apgādnieku zaudējušās personas nevarēja saņemt atvieglojumu ilgāk kā līdz pilngadībai.

Grozījumi paredz tiesības apgādnieku zaudējušām personām saņemt atvieglojumus līdz 24 gadu vecumam, ja tās turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu dienas nodaļā. Tā tiks nodrošināta šādu personu vienlīdzība ar ģimenēs augošajiem jauniešiem, kas var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus pie šādiem pašiem nosacījumiem.

Turklāt grozījumi paredz piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus arī par ēkām, kam veikta fasāžu siltināšana pirms 2014.gada. Pašreiz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi piemērojami tikai par ēkām, kuru fasāžu siltināšana veikta pēc 2013.gada 31.decembra.

Šādi grozījumi paredzēti, lai nodrošinātu vienlīdzīgus apstākļus attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu arī iedzīvotājiem, kuri veikuši visu ēku fasāžu siltināšanu jau kopš 2009.gada pavasara. Saistošie noteikumi papildināti ar iespēju saņemt atvieglojumus par daudzdzīvokļu mājām, kurām visu fasāžu siltināšana veikta arī pirms 2014.gada 1.janvāra, ar nosacījumu, ka Rīgas pilsētas būvvaldē ir iesniegts derīgs ēkas energoefektivitātes sertifikāts, kurā ēkas energoefektivitātes klase nav zemāka par C klasi.

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums tiks piešķirts tikai ēkām, kam fasāžu siltināšana veikta pēc ēkas nodošanas ekspluatācijā, nevis jaunuzceltām ēkām, kurām fasāžu siltināšana iekļauta jau ēkas būvprojektā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas