Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Ilustratīvs attēls

Rīgas centrs bez spēļu automātiem

Vienbalsīgs atbalsts Rīgas domes lēmuma projektam, kas paredz atcelt izsniegtās azartspēļu vietu atļaujas Rīgas vēsturiskajā centrā – tā vakar beidzās visai īsā galvaspilsētas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas ārkārtas sēde. Azartspēļu nozares pārstāvji gan sola tiesāšanos, un reāla zāļu slēgšana gaidāma tikai likumā noteiktajā termiņā – piecu gadu laikā.

Lēmumu plānots pieņemt domes sēdē šodien, un tas nozīmē, ka dome uzdos Juridiskajai pārvaldei sagatavot lēmumu projektus par to, ka Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsardzības zonā tiek atceltas azartspēļu vietu atļaujas. Pēc Rīgas domes datiem, patlaban šajās teritorijās ārpus četru un piecu zvaigžņu viesnīcām darbojas 30 spēļu zāles. Azartspēļu organizēšanu kopumā nodrošina septiņi komersanti. 

Rīgas dome jau divus sasaukumus nav izdevusi nevienu jaunu atļauju spēļu zāļu atvēršanai un tās amatpersonas, piemēram, vicemērs Andris Ameriks (GKR), jau pirms vairākiem gadiem publiski izteikušās, ka domes vadības mērķis ir spēļu zāles pilsētā slēgt vispār. Ameriks šo retoriku izmantoja arī nesen notikušajās Rīgas domes vēlēšanu sarakstu otro numuru debatēs Latvijas Televīzijā, solot pieņemt lēmumu par vēsturisko centru. Tomēr lēmuma pieņemšanu pasteidzināja Augstākā tiesa (AT), kas šā gada 24. februārī, lemjot par SIA NB kasācijas sūdzību par atteikumu atvērt spēļu zāli, pieņēma blakus lēmumu, kurā norāda, ka Rīgas dome ir norobežojusi piekļuvi azartspēļu tirgum vēsturiskā centra teritorijā jauniem komersantiem, taču nav veikusi nekādas darbības, lai sakārtotu centra zonu teritoriju atbilstoši pašas pieņemto saistošo noteikumu prasībām. Nav notikusi arī teritorijas plānojuma izstrāde, kurā būtu noteiktas izmaiņas spēļu zāļu izvietošanā Rīgā. "Šī Rīgas domes bezdarbība ir novedusi pie prettiesiskas situācijas, kurā Rīgas vēsturiskajā centrā bez termiņa ierobežojuma turpina darboties 30 spēļu zāles, bet septiņi komersanti ir nostādīti privileģētā stāvoklī azartspēļu organizēšanā šajā rajonā, jo jauni komersanti šajā teritorijā netiek ielaisti," motīvu daļā norāda AT. 

Ja runa ir par 30 azartspēļu vietām, tad pašvaldība var rēķināties ar tikpat tiesvedībām, gan brīdina Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) valdes priekšsēdētājs Ģirts Ludeks. Viņaprāt, pašvaldībai var būt problēmas pierādīt, ka katrā no šīm vietām ir būtisks iedzīvotāju interešu aizskārums, bet tieši tas var būt iemesls atļaujas anulēšanai. Ludeks apšauba, vai par centrā esošo spēļu zāļu darbību ir bijušas sūdzības trokšņa vai huligānisma dēļ.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 23. maija laikrakstā Diena!

Top komentāri

HH
H
Cenrā tieši varēja palikt, jo tur spēlē ārzemnieki. Man, piemēram, guļamrajonā simts metru attālumā laimētavas un Klondaikas. Tie purni, kas ap tām vietām grozās.. Viņi varētu grozīties tur, kur vairāk videokameru un policijas.
Tieši otrādi - spēļu automātus tika
T
Manuprāt, ir jārīkojas tieši otrādi - spēļu automātiem vieta ir tikai Rīgas centrā, kur ir lielāka iespēja, ka tos lietos un naudu šajās melnajās kasēs atstās vairāk ārvalstnieki, nekā vietējie. Savukārt no mikrorajoniem spēļu automāti būtu jāizvāc pilnībā.
gp
g
pilnīgi pareizi, spēļu elles un kazinčikus viesnīcās. prom tos no mazpilsētām un mikrorajoniem. lai ārzemnieki nolaiž piķi. vietējie lai labāk naudu sievām atdod.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas