Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas domē nav informācijas par iespējamo Vaivoda aizturēšanu, bet viņa pienākumi uzticēti citam darbiniekam

Rīgas domes vadībai nav informācijas par to, vai šorīt aizturēts Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, šodien žurnālistiem apgalvoja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Tomēr Vaivoda vietā par departamenta pienākumu izpildītāju iecelta Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa.

Ķirsis informēja, ka viņa birojs šodien sazinājies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), lai noskaidrotu situāciju saistībā ar procesuālajām darbībām departamentā.

KNAB neesot sniedzis informāciju ne par iemeslu, kādēļ veiktas procesuālās darbības, ne par ierosināto kriminālprocesu, ne iespējamo Vaivoda aizturēšanu, ne arī to, cik ilgi Vaivods nevarēs pildīt darba pienākumus.

Šādas informācijas neesot arī galvaspilsētas izpilddirektoram Jānim Langem.

Kā paskaidroja Ķirsis, Reveliņa iecelta par departamenta direktora pienākumu izpildītāju, lai nodrošinātu departamenta darba nepārtrauktību.

Kā ziņots, KNAB janvārī sāktā kriminālprocesā pirmdien veicis izmeklēšanas darbības Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamentā, noskaidroja aģentūra LETA.

LETA novēroja, ka pirmdienas rītā Rīgā, Ģertrūdes ielā, Ārtelpas un mobilitātes departamenta telpās notika izmeklēšanas darbības. KNAB darbinieki bija redzami ēkas stāvā, kurā atrodas departamenta vadība, tostarp departamenta priekšnieka pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods.

Visu pirmdienas rītu aģentūrai LETA ar Vaivodu nav izdevies sazināties, jo viņa tālrunis ir izslēgts.

Neminot notikuma vietu, KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka pirmdien veica kriminālprocesuālās darbības 8.janvārī sāktā kriminālprocesā.

KNAB izmeklēšana pašlaik ir tās aktīvākajā fāzē, un plašākas informācijas atklāšana var kaitēt pierādījumu iegūšanai un nostiprināšanai. KNAB informēšot sabiedrību par kriminālprocesu, tostarp iesaistīto personu skaitu un izmeklētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kad būs pieņemti procesuālie lēmumi un iegūts pietiekams pierādījumu apjoms.

Atbildot uz aģentūras LETA jautājumu, KNAB noliedza, ka pirmdien veiktās darbības būtu saistītas ar pērnā gada nogalē noslēgto pārbaudi par Satiksmes departamenta organizētajiem un veiktajiem Rīgas ielu remontdarbiem.

Vēl šā gada janvārī Rīgas domes deputāts Valdis Gavars (NA/LRA) vērsās KNAB par 2019.gadā pašvaldības izsludināto ielu uzturēšanas pakalpojuma iepirkumu. Viņam bija radušās aizdomas par iespējamu korupciju konkursā par "Transporta būvju ikdienas uzturēšana no 2019.gada līdz 2024.gadam Rīgā".

Kā aģentūrai LETA teica Gavars, viņam nav plašākas informācijas, vai šodienas notikumi Ārtelpas un mobilitātes departamentā ir saistīti ar viņa iesniegumu. Turklāt KNAB deputātu informējis, ka viņa iesniegums par ielu uzturēšanas pakalpojumu iepirkumu nosūtīts izvērtēšanai citai iestādei.

Savukārt pirms dažām nedēļām Rīgas domē tika sākta iepirkuma procedūra par analoģiska pakalpojuma nodrošināšanu jaunajam periodam - no 2024.gada līdz 2029.gadam. Paredzēts slēgt vairākus līgumus par kopējo summu līdz 210 miljoniem eiro.

2023.gadā gadā tika sākta Rīgas domes Satiksmes departamenta reorganizācija, pārveidojot to par Ārtelpas un mobilitātes departamentu. Sākotnēji reorganizācija bija plānota līdz pagājušā gada 1.septembrim, bet pēc Rīgas mēra Viļņa Ķirša (JV) un frakcijas "Jaunā vienotība" ierosinājuma tika nolemts to īstenot ilgākā laikā.

Plānots, ka reorganizācijas tiks noslēgta 2025.gada 1.septembrī.

LETA iepriekš ziņoja, ka KNAB resoriskajā pārbaudē nav konstatējis pārkāpumus Rīgas domes kādreizējā Satiksmes departamenta darbībā, organizējot ielu seguma remontdarbus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas