Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas dome plāno paredzēt iespēju liegt kāpt uz nedroša ledus

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā šodien nolemts uzdot Rīgas Pašvaldības policijai mēneša laikā izstrādāt grozījumus domes saistošajos noteikumos, paredzot Rīgas pilsētas izpilddirektoram tiesības bīstamos apstākļos noteikt liegumu kāpt uz ledus.

Grozījumi pašvaldībā iesniedzami līdz šā gada 10.maijam, lai vēl šajā sasaukumā tos varētu virzīt skatīšanai domes sēdē un nākamgad būtu noteikumi, kas reglamentētu "asu izjūtu cienītāju" darbības, kāpjot uz ledus bīstamos apstākļos.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons norādīja, ka konkrētu periodu, kad liegts kāpt uz ledus, nav iespējams iepriekš noteikt saistošajos noteikumos, jo tas atkarīgs no laika apstākļiem. Ja pavasarī šis periods vēl varētu būt aptuveni prognozējams, tad rudenī noteikt bīstamo periodu varētu būt sarežģītāk. Turklāt nereti uz ledus ir bīstami atrasties arī ziemas spelgonī, jo, vējam pūšot no krasta, arī biezs ledus var atdalīties no krasta un tikt iepūsts jūrā. Līdzīgi Jūrmalas apkaimē esot noticis arī šā gada februāra vidū, taču tobrīd, par laimi, cilvēki uz ledus nav atradušies.

Tā kā vienam pašam pilsētas izpilddirektoram būtu sarežģīti apzināt un izvērtēt informāciju par visu pilsētas administratīvajā teritorijā esošo jūras platību, Eklons ierosināja makšķerniekiem paredzēt konkrētas, marķētas teritorijas, kurās tiem tiek garantēta drošība.

Viņš rosināja izveidot līdzīgu kārtību, kāda pastāv peldsezonas laikā, kad par peldēšanai piemērotu un drošu vidi liecina pludmalē uzvilkts zilais karogs, bet melnais karogs brīdina, ka jūrā atrasties ir bīstami.

Eklons uzsvēra, ka būtiski ir arī veikt preventīvus, informējošus un izglītojošus pasākumus, jo, aptaujājot cilvēkus, kas kāpuši uz ledus vai no tā nocelti, lielākā daļa tā arī nav sapratuši, kas ir krasta vējš un ka tā ietekmē ledus var atlūzt un tikt iepūsts jūrā.

Kā ziņots, piektdien Rīgas jūras līcī no krasta atlūza un Rīgas jūras līcī tika ieskaloti divi lieli ledus gabali, uz kuriem atradās vairāk nekā 200 cilvēku, galvenokārt zemledus makšķernieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas