Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

"Rīgas satiksme" plāno samazināt atlaides skolēniem

Plānotā piecu miljonu latu deficīta vietā pašvaldības uzņēmumam Rīgas satiksme (RS) zaudējumi 2009.gadā sniedzas līdz 15,5 miljoniem latu. Lai tos kompensētu, uzņēmums plāno no šā gada septembra vēl par 20% samazināt darbinieku algas (šāds algu samazinājums jau divas reizes ir veikts), kā arī 5.-9. klašu skolēniem Rīgas sabiedriskajā transportā piemērot atlaidi tikai 50% apmērā.

Pašlaik domes noteikumi par braukšanas maksas tarifu un atvieglojumiem sabiedriskajā transportā nosaka, ka vispārizglītojošo skolu 5.-12. klašu skolēni braukšanas kartes var iegādāties ar 75% atlaidi. Savukārt atbilstoši valdības noteikumiem 1.-4. klašu skolēniem drīkst sabiedrisko transportu izmantot bez maksas. 50% atlaide šobrīd tiek piemērota arodizglītības, profesionālās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņi un augstāko izglītības iestāžu pilna laika studējošie.

RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens lēmumu samazināt atlaides skolēniem Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātiem skaidroja ar valsts atteikto finansējumu. Tāpat taupības nolūkos plānots arī turpmāk sabiedriskā transporta intensitāti atstāt vasaras režīmā. Tas nozīmē, ka arī ziemas un rudens mēnešos transports kursēs retāk, vienīgi šajos mēnešos pieprasītākajos maršrutos tiks palielināts transportlīdzekļu skaits, kopējo apjomu nemainot. «Visus šos pasākumus ieviešot no 1.septembra, iegūsim 11 miljonus latu deficīta segšanai,» komitejas sēdē norādīja L.Bemhens. Biļešu cenu paaugstināšanas iespēja pagaidām netika pieļauta.

Jau vēstīts, ka no skolu reorganizācijas rezultātā ietaupītās naudas galvaspilsētas vadība sola nodrošināt 50% atlaidi sabiedriskā transporta biļetēm arī pedagogiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas