Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ušakovs nav drošs, ka Tērbatas ielas pārveidošana par gājēju ielu ir labākā ideja

Tērbatas iela, iespējams, nav pati piemērotākā vieta Rīgā, ko pārveidot par gājēju ielu, šodien intervijā "Radio 101" atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Neesmu simtprocentīgi pārliecināts, ka Tērbatas ielas pārveidošana par gājēju ielu ir labākā ideja," teica Ušakovs. Viņaprāt, labāk būtu gājēju ielu izveidot Vecrīgā un slēgt satiksmei Vaļņu ielas posmu no Kaļķu ielas līdz Pulvertornim.

Jau ziņots, ka Rīgas dome par 40 000 latu organizēs metu konkursu par Tērbatas ielas pārveidošanu par gājēju ielu un veiks projekta tehniski ekonomiskā pamatojuma jeb izmaksu un ieguvuma analīzi. Pērn novembrī par 19 118 latiem veikta gājēju ielas izveidošanas iespēju pētīšana Tērbatas ielā posmā no Elizabetes ielas līdz Tallinas ielai.

"Lai speciālisti pastrādā pie viena un otra varianta, un tad lemsim," teica Ušakovs.

Kā ziņots, pēc bijušā Rīgas vicemēra Ainara Šlesera ierosinājuma kopš pagājušā gada janvāra Rīgas domē tiek diskutēts par Tērbatas ielas pārveidošanu par gājēju ielu, slēdzot to satiksmei. Ielas pārveidošana varētu notikt trīs posmos - sākumā gājējiem tiktu atvēlēts posms no Elizabetes ielas līdz Lāčplēša ielai, otrajā posmā - no Lāčplēša ielas līdz Matīsa ielai, bet trešajā posmā - līdz Tērbatas ielas galam Tallinas ielā.

Viedokļi par šo ieceri dalās - daļa domnieku un arī Tērbatas ielas iedzīvotāju iebilst, ka patlaban ir gana daudz jautājumu, kas šajā projektā ir neskaidri, piemēram, kā tiks atrisināti satiksmes jautājumi ielās, kas krusto Tērbatas ielu, un kā gājēju ielas iedzīvotāji piekļūs savām mājām.

Arī arhitekti iepriekš norādījuši, ka daudz piemērotāka gājēju ielas izveidei būtu Vaļņu iela Vecrīgā, turklāt tādā gadījumā gājēju ielas izveide būtu saistīta ar daudz mazākiem satiksmes traucējumiem.

Savukārt vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC), kurš mēra vietnieka amatā pēc 10.Saeimas vēlēšanām pērn nomainīja Šleseru, Pilsētas attīstības komitejas pagājušā nedēļā norādīja, ka vēsturiski jau vairākus gadus tiek diskutēts, ka Tērbatas iela ir viena no piemērotākajām alternatīvām Vecrīgai, lai decentralizētu vēsturiskā centra ielas. Turklāt šis projekts dos ekonomisku stimulu un iespēju attīstīt biznesu.

"Tas nav tehniskais projekts, bet pirmais solis, lai izvērtētu visus variantus un būtu piedāvājumi, kā praktiski izskatītos ieceres realizācija un ieguvumi," uzsvēra Ameriks, argumentējot, kāpēc pašvaldībai būtu jāpiešķir 40 000 latu metu konkursa organizēšanai un ekonomiskā pamatojuma izstrādāšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas