Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valsts neiejauksies Saskaņas un GKR lēmumā mainīt deputātu pārstāvniecību komitejās vairākuma nodrošināšanas dēļ

Likums Par pašvaldībām nenosaka maksimālo komiteju skaitu, kurās var darboties deputāts, aģentūrai LETA norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Iepriekš vēstīts, ka partiju Saskaņa un Gods kalpot Rīgai (GKR) koalīcija aizejošā Rīgas domes sasaukuma pēdējā sēdē trešdien veica priekšdarbus, lai spētu nodrošināt stabilu vairākumu visās Rīgas domes komitejās arī nākamajā sasaukumā, kurā abas partijas būtiski zaudējušas pozīcijas, tādējādi līdzšinējā nolikuma apstākļos tas būtu apgrūtinoši. Tika noteikts, ka turpmāk katrs deputāts varēs darboties vairāk nekā divās domes komitejās.

VARAM norāda, ka sniegs oficiālu atzinumu par Rīgas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem pēc to saņemšanas ministrijā, un pašlaik sniedz tikai viedokli attiecībā uz jautājumu par deputātu tiesībām darboties vairākās komitejās.

Ministrija vērš uzmanību, ka domes ekskluzīvajā kompetencē ir noteikt domes komitejas, to skaitlisko sastāvu, kompetenci un darba organizāciju. Papildus attiecīgajā likumā noteikti nosacījumi, kuri jāievēro, veidojot komiteju sastāvu. Proti, katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības pārstāvju skaitu komitejā nosaka iespēju robežās proporcionāli no katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības ievēlēto deputātu skaitam, skaidro ministrijā.

VARAM skaidro, ka komitejas locekļu skaits nedrīkst būt mazāks par trim, un to locekļu skaits nedrīkst pārsniegt pusi no domes deputātu kopskaita, izņemot finanšu komiteju. Savukārt katram deputātam jābūt vismaz vienas domes komitejas loceklim. Līdz ar to likums "Par pašvaldībām" nosaka minimālo komiteju skaitu, kur var darboties deputāts, bet ne maksimālo.

Savukārt, komentējot Rīgas domes apstiprinātos pašvaldības 2017.gada budžeta grozījumus, kuros pašvaldības ieņēmumi plānoti 885,8 miljonu eiro apmērā un izdevumi paredzēti 948,7 miljonu eiro apmērā, tādējādi palielinot budžeta deficītu no 28,8 līdz teju 63 miljoniem eiro, ministrija norāda, ka pašvaldības savus budžetus izstrādā, apstiprina un izpilda patstāvīgi.

"Valsts pārvaldes institūcijas nedrīkst iejaukties pašvaldību budžetu izstrādāšanā un izpildē, ja tas nav paredzēts likumā. Līdz ar to VARAM nav tiesiska pamata norādīt pašvaldībai uz finanšu līdzekļu novirzīšanu konkrētiem mērķiem vai izmaiņām budžetā," secina VARAM.

Top komentāri

andis
a
Glumo un ļengano valdība maršē tālāk. Nākošais mērķis "Saskaņas " ievēlēts prezis.
nu tad
n
ņemiet no trases pa vienam, ja misters20% teica, ka tos procentus vajagot pierādīt, nu tad pierādiet, ja rīgas satiksmē ir bardaks, nu tad pierādiet dodiet tiesā, visi koncentrējas un nilu un misteru, bet gan jau tur ir citi interesanti kadri, sīkāki un bailīgāki, vajag rakt
Kristallers
K
Nevis valsts, bet gan Latvijas visu laiku mīkstmiesīgaķā ministrija - VARAM. Šoreiz ar karoga pārmantotāju neizlēmīgo Gerhardu (Visu Latvijai!/TBLNNK vadībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas