Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Velobraucēji - bibliotekāri veiks goda apli ap Latvijas Nacionālo bibliotēku

Pirmdien, 30.jūlijā plkst. 10 pie Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja pulcēsies "Velobrauciena par bibliotēkām" dalībnieki no visas pasaules, lai kopā ar atbalstītājiem veiktu goda apli ap Gaismas pils jaunceltni, portālu Diena.lv informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Pēc tam velobraucēji-bibliotekāri dosies uz Rātslaukumu, kur tos uzrunās kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Rīgas domi pārstāvēs priekšsēdētaja vietnieks Andris Ameriks, Eiženija Aldermane un Dzidra Šmita.

"Velobrauciens par bibliotēkām" ir dažādu pasaules valstu bibliotekāru brauciens ar velosipēdiem vairāk kā 600 kilometru garumā, lai apspriestu svarīgus jautājumus nozarē un rastu problēmu risinājumus, sarunājoties, diskutējot, apmeklējot bibliotēkas un tiekoties ar politiķiem, bibliotēku atbalstītājiem un oponentiem.

Šogad bibliotekāri-velobraucēji iepazīs Baltijas valstis. "Velobrauciena par bibliotēkām" dalībnieki ceļos no Viļņas uz Tallinu. Braucienā piedalīsies 120 velobraucēji-bibliotekāri no Somijas, Spānijas, Serbijas, Norvēģijas, Taivānas, Ukrainas, Vācijas, Rumānijas, Zviedrijas, ASV, Dānijas, Arābu Emirātiem, Indijas, Beļģijas, Baltkrievijas, Francijas, Mongolijas, Jaunzēlandes, Krievijas, Kanādas, Lielbritānijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Arī brauciena starpposmos visā Latvijā viņiem pievienosies bibliotēku atbalstītāji. Šis ir jau otrais bibliotekāru - velosipēdistu ceļojums. To organizē Somijas kolēģi, ciešā sadarbībā ar Baltijas bibliotēku speciālistiem. Neparasto iniciatīvu atbalsta daudzas institūcijas un organizācijas, maizes stiprinājumu visam ceļam dod Fazer maiznīca.

30.jūlijā, dodoties cauri Rīgai, ārvalstu viesi apmeklēs Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēku Vidzeme, Rīgas CB ārējās apkalpošanas punktu "Saulaino dienu bibliotēka" Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā un Biznesa Augstskolas Turība bibliotēku. Jau nākamajā dienā velobrauciena dalībnieki dosies tālāk, lai viesotos Allažu pagasta un Siguldas pilsētas bibliotēkās, tiktos ar Cēsu galvenās bibliotēkas darbiniekiem un pilsētas iedzīvotājiem, iepazītu Valmieras integrēto bibliotēku, apmeklētu bibliotēku-saieta namu Jaunklidzis un cauri Valkai dotos tālāk līdz Tallinai. Kā krāsains akcents, braucienu pavadīs Igaunijas bibliobuss, kam dots vārds Katarina Jee. Pieturvietās notiks rakstnieku lasījumi, tikšanās ar pilsētu un pagastu iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas