Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VVD dod atļauju Tīrīgai apsaimniekot atkritumus Rīgā

AS Tīrīga no Valsts vides dienesta (VVD) saņēmusi atļauju sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanai Rīgā, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Atļaujas saņemšana ir Valsts vides dienesta apliecinājums, ka Tīrīga drīkst sniegt pakalpojumus Rīgā. Tas ir vēl viens solis līdz mūsu pilnīgai gatavībai sniegt pakalpojumus rīdziniekiem jau no 15. septembra. Šobrīd svarīgākais atlikušais uzdevums ir turpināt līgumu slēgšanu par pakalpojumu sniegšanu ar iedzīvotājiem, jo, vienkārši izsakoties, tikai pēc līguma noslēgšanas zinām, kur, kad un cik bieži mums ir jābrauc. Organizēt atkritumu izvešanas maršrutus un grafikus tā, lai tas ir pēc iespējas ērtāk visiem iedzīvotājiem, prasa zināmu laiku. Tāpēc gribu vēlreiz aicināt iedzīvotājus slēgt līgumus, jo bez tiem mēs vienkārši nezināsim, kur braukt savākt atkritumus," medijiem izplatītā paziņojumā citēts Tīrīgas valdes priekšsēdētājs Guntars Levics.

Kā ziņots, saskaņā ar Rīgas pašvaldības atklātā konkursa rezultātiem, no 2019. gada 15. septembra Rīgā būs jauns sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs, kas nodrošinās vienādus nosacījumus visiem iedzīvotājiem, kā arī veiks atkritumu apsaimniekošanas sistēmas modernizāciju un nodrošinās iespēju šķirot atkritumus – šķiroto atkritumu savākšana un apsaimniekošana iedzīvotājiem ir bez maksas.

Uzņēmumā norāda, ka "modernizācija nepieciešama arī Rīgas un visas Latvijas vides saistību izpildei atbilstoši Eiropas Savienības t.s. Atkritumu direktīvai, kas nosaka pienākumu līdz 2025. gadam nodrošināt vismaz 55% sadzīves atkritumu šķirošanu, kā arī citas saistības."

AS Tīrīga publiskais partneris ir Getliņi EKO, kas nodrošina publiskās-privātās partnerības projekta uzraudzību un vietas atkritumu laukumu izveidei. Savukārt privātais partneris ir SIA CREB Rīga, ko dalībai publiskās-privātās partnerības konkursā izveidojuši divi vides pakalpojumu sniedzēji – SIA Clean R un SIA Eco Baltia vide

Top komentāri

???
?
Interesanti, vai VVD dodot zaļo gaismu ir vērtējis, pēc kādiem saistošajiem RD noteikumiem darbosies Tīrīga. Pēc vecajiem, kuri ir novecojuši, bet biznesam izdevīgi, vai jaunajiem, kuri jau 2 gadus tiek marinēti Rīgas Domē?
Tas nu reiz būs prologs
T
Netīrai Rīgai.
Zinošais
Z
Smieklīgs arguments - nezināšot kur jābrauc !?!??!?! Katram īpašumam taču esot jābūt līgumam un neviena cita operātora, kas varētu braukt pie "kaimiņa" taču nebūs ! ! !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas