Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

de facto: Deputāts piesavinās svešu malku, aizbildinoties ar labdarību

Garkalnes novada domes deputāts Gunārs Bērtulsons (Vienotība) piesavinājies pašvaldības uzņēmuma nocirstos kokus, aizbildinoties ar labdarību, svētdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums de facto.Nedēļas sākumā PSIA Garkalnes Komunālservisa darbinieki attīrīja notekūdeņu grāvi Bukultos un nozāģētos kokus pēc tam sazāģēja gabalos.

Uzņēmuma vadītājs Harijs Lieljuris stāstīja, ka šādos gadījumos zarus sadedzina turpat uz vietas, bet malku vēlāk pārstrādā skaidās. Taču šoreiz viss bija citādāk. Raidījums de facto video fiksējis, ka vakarpusē pie darbiniekiem ar savu personīgo auto piebraucis deputāts Bērtulsons. Viņš kopā ar Garkalnes Komunālservisa strādniekiem sakrāmēja sazāģētos bluķus savā piekabē un aizveda tos uz mājām. Tur jau piekabi iztukšot palīdzēja meita. Sastapts domē, Bērtulsons sākumā nespēja atbildēt uz de facto jautājumu, kāda ir viņa saistība ar Bukultos nocirstajiem kokiem. "Kāda saistība ar izcērtamajiem kokiem? Nu, es vienkārši, kā lai pasaka, es nemāku pateikt, kāda saistība ir. Vienkārši mēs tīram grāvjus." Pats deputāts gan tos netīrot, bet dome to dara caur Komunālservisu. "Es tikai braukāju un skatos, kā tas darbs tiek darīts, lai visu iztīra," Bērtulsons noliedz, ka bērzus būtu ņēmis sev: "Es sev neņemu. Es vienkārši pie sava īpašuma nolieku, lai nenozog." Deputātam ir savs skaidrojums - viņš aizbildinās, ka ar malku neapsildīs paša māju, bet gan bluķīšus paņēmis, lai vēlāk tos izvadātu trūcīgajiem Garkalnes iedzīvotājiem. Patiešām, aprīlī pašvaldība bija sagādājusi malku vientuļajiem pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Par to pat politiķi palepojās Garkalnes TV. Taču šoreiz neviens nezināja par Bērtulsona piesaukto labdarību. Arī Garkalnes Komunālservisa vadītājs Harijs Lieljuris nespēja izskaidrot, kā malka nonākusi Bērtulsona mājās. Savukārt Sociālajā dienestā raidījumam de facto norādīja, ka saraksts ar tiem Garkalnes novada iedzīvotājiem, kuriem malka nepieciešama, esot garš. Diemžēl iespēju viņiem to sagādāt neesot. "Ja būs vētras, ja koki lūzīs, tad būs," norāda Garkalnes novada domes Sociālā dienesta vadītāja Silvija Putnika. Viņa piebilda, ka šobrīd malkas izvadāšana trūcīgajiem netiek plānota. Deputāts Bērtulsons uzmanību izpelnījās arī pirms četriem gadiem. Apmēram gadu pēc tam, kad viņš tika ievēlēts domē, speciālā publikācijā pašvaldības avīzē jauno politiķi aicināja nomaksāt parādu vairāk nekā divu tūkstošu latu apmērā. Bērtulsons vairākus gadus bija izvairījies no zemes un nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas. Tajā pašā laikā neatļauta malkas sagādāšana pašu vajadzībām Garkalnes politiķu vidū nav nekas jauns. Pirms vairākiem gadiem līdzīgā situācijā tika pieķerts toreiz vēl deputāts, šobrīd mērs Mārtiņš Bauze Krastiņš (ZZS). Viņš kopā ar kaimiņu Rīgas pašvaldībai piederošajā mežā bija nozāģējis priedi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē